Фентъзи метъл проектът Аегония с концерт в София на 18 декември

Стефан Йончев 09 декември 2022 в 16:38 1334 0

aegonia
Aegonia

След година, посветена на акустично-класическо звучене, българският фентъзи метъл проект Аегония се завръща с нов барабанист и тежък сет на 18 декември в столичния клуб The Pit, Loud Music Bar (бул.Васил Левски” 114).

"Много сме щастливи, че Lenos Rousos се присъедини към Аегония. Въпреки, че свирим заедно съвсем отскоро, нещата се развиват толкова бързо, че решихме още този месец да направим едно предколедно метъл събитие. След няколко вълнуващи и красиви акустично-класически концерта тази година, Аегония се завръща с тежък сет и много енергия!" - споделят от групата.

Аегония е фентъзи проект, който включва в себе си поредица от романи и атмосферична метъл музика с текстове, вдъхновени от света на книгите. Магичните мелодии на Аегония могат да бъдат изпълнени както с тежкия звук на метъл група, така и с акустични класически инструменти и вокали. Музикантите ще представят разнообразен сет от цялото си творчество - песни от най-новия им албум "Moonlight Tales", който излезе тази година, от първия албум на групата "The Forgotten Song" (2019), авторските "Самодива" и "Ща да ида, майчинко", вдъхновени от мистичния български фолклор и древната Родопа планина, както и нови композици

Билети на място в клуба преди концерта.

За повече информация следете фейсбук страницата на Aegonia и събитието във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови