Фадо кралицата Мариза се завръща с концерт в София

Борислава Славова 26 октомври 2012 в 15:49 5479 0

Мариза
Мариза

След година и половина прекъсване кралицата на фадото Мариза се завръща на българската сцена.

На 1 декември в зала 1 на НДК португалската звезда ще пее отново за многобройните си български фенове, които останаха пленени от нейната харизма.

Мариза подготвя кратко турне в края на тази година, което включва и България.

Певицата прекъсна активната си концертна дейност миналото лято, за да роди първата си рожба. Няколко месеца преди това тя пя в препълнената зала 1 на НДК. Бременността не й попречи да пее сред публиката в залата и да даде всичко от себе си, за да вдигне зрителите за дълго на крака. Всички горещо аплодираха прекрасната певица и пяха заедно с нея хитове като „Роза бранка”, „Бранко неро” и други. След концерта дисковете й бяха буквално разграбени.

Детето на най-голямата певица на Португалия Мартин е плод на любовта й с португалския бизнесмен Антонио Ферейра.

След музикалната пауза Мариза се завръща обогатена и пълна с енергия и желание да се раздава пред публиката. В Португалия нейното завръщане през април се определи като триумфално, когато направи поредица от концерти в зала „Колизеум”. Сега португалската дива е с нова визия и обогатен репертоар.

Мариза издава първият си албум „Fado Em Mim” още на 26 години. Пяла е на най-големите сцени в света – от парижката "Olympia" и "Frankfurt Opera" до "London Royal Hall", "Аmsterdam Le Carré", операта в Сидни и "New York Carnegie Hall". През  2007 г. тя беше една от звездите във филма на Карлос Саура „Фадо”.

Концертът на Мариза се организира от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж”, а билети се продават в системата на Еventim и касата на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови