'Eвита' - най-успешният спектакъл на Бродуей, идва у нас

Спектакълът ще бъде представен в НДК на 21 февруари

ОFFNews 03 октомври 2017 в 13:29 4701 0

Снимка broadway.com

След "Котки" още един световноизвестен мюзикъл на сър Андрю Лойд Уебър пристига в България. "Евита" е една от най-успешните продукции на Бродуей за всички времена, а българските зрители ще могат да я гледат на 21 февруари 2018 г. в зала 1 на НДК.

С музика на големия Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс музикалното шоу ще представи най-доброто от класическата традиция на музикалния театър и спиращи дъха музикални композиции. 

Едва ли има почитател на популярната музика, който да не е чувал култовите песни "Don't cry for me Argentina", "You must love me" и "Аnother suitcase in another hall", благодарение на изпълнението им от Мадона в ролята на Евита в екранизацията на спектакъла.

В оригинал песните са написани от Уебър за театралната версия на "Евита" през 1978 г. - най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон - втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон. Тя умира през 1952 г., едва на 33 години. 

Тя е една от най-обичаните първи дами на Аржентина, наричана от народа Евита. Яростен защитник на правата на жените, създава и управлява първата женска партия в Аржентина и се занимава с интензивна благотворителна дейност. 

"Евита" се играе вече 40 години, преведен е на 14 езика и със сигурност е един от най-обичаните мюзикъли на Уебър.

Билети вече могат да се закупят в мрежата на Еventim на цени от 65 до 125 лв. и ВИП билети на цена от 155 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!