Една от най-интересните български групи - ''ТДК'' представя новият си албум на 27 април в НДК

Новият им албум ''Неместа'' е в ТОП 20 на платформата Rate Your Music

Венци Мицов 25 април 2023 в 19:02 4416 0

ТДК

Снимка Фейсбук профил на групата

ТДК

ТДК безспорно са явление на българската алтернативна музикална сцена.

Ето какво казва един отг членовете на бандата, Никола Николов в интервю пред БНР: "Всеки един от албумите ни е в различен стил - от алтернатив рок с етно, през засилен дарк-уейв и пост-метъл, предстои албумът ни като комбинация между нойз-рок и естрада."

ТДК се създават в края на 2012 година от Веселин Петров (бас), Никола Николов (вокали) и Марио Попов (китара). Скоро след това към тях се присъединява Димитър Пенчев (барабани). През 2019 Веселин Петров и Марио Попов напускат групата, новият басист е Росен Петров, а ролята на втори китарист временно е поета от вокалиста Никола. На барабаните идва Здравко Дочев, а на китара - Жаклин (Джей) Дишлиев По късно към групата се присъединява и Васил Бракалов (китара).

Новият албум на групата "Неместа" е безспорно едно от най-интересните явления в съвременния български ъндърграунд. Това е музика, която не може да бъде определена с една дума - не е алтернатив, не е рок, не е поп и в същото време е всичко това плюс индъстриъл, метал и електронна музика накуп.

Ето какво казват те за предстоящия си концерт в Зала 6 на НДК:

"Ще се постараем да не остане неразвълнуван от този концерт човек".

Билети за концерта на ТДК можете да намерите тук:

Последвайте ТДК във Фейсбук тук:

Музиката на ТДК можете да гледате тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови