Една легенда си отива - клуб ''Терминал 1'' затваря врати на 1 януари

OFFNews 16 ноември 2022 в 13:10 3864 0

Клуб

Снимка Снимка - фейсбук профил на "Терминал 1"

Клуб "Терминал 1"

Може би най-емблематичният софийски клуб - "Терминал 1", затваря врати на 1 януари 2023 година.

Новината съобщи във Фейсбук профила си Мартин Михайлов - мениджър на клуба и един от основните двигатели на клубния живот в София.

Клуб "Терминал 1" отвори врати през 2014 година и бе дом на някои от най-паметните клубни концерти на български и чужди групи в последните години. Доброто му местоположение (в центъра на София), както и големината му (клубът събира 700 души) позволяваха там да се случват събития като например концерта на "Лайбах", част от клубното им турне или пък гостуването на Ману Чао.

За българските групи, гостували на сцената на клуба, не би ни стигнало място в статията.

Какви са причините за затварянето на "Терминал 1"? В статуса си във Фейсбук Мартин Михайлов пише следното:

"През последните месеци беше трудно и да се мисли, и да се мълчи по темата от моя страна. Но МАНДАТЪТ на клуб "ТЕРМИНАЛ 1" ИЗТИЧА на 31 декември 2022 г.! Причината е съвсем елементарна - срокът на договора за ползване на помещението приключи" - пише Мартин Михайлов. И добавя още, че през последната година са провели множество преговори със собствениците на помещението, в което се намира клубът.

"Направихме предложения как и на каква цена клуб "Терминал 1" да продължи да съществува и занапред, те направиха техните, но в крайна сметка решението им е да продължат сами, а клуб "Терминал 1" да се изнесе" - допълва Мартин.

След което казва, че не знае какво ще се случи на мястото, където досега и бил клубът и не знае, дали там ще има друг клуб или ще е нещо друго.

По-нататък в дългия си пост Мартин пояснява, че до 2021 е бил в бизнес отношения със собствениците на помещението, а през 2021 те са се отказали и той е намерил други партньори, с които е продължил.

Припомняме, че именно в "Терминал 1" бе въведено тестването с бързи тестове по време на COVID кризата с цел клубът да не затваря. Тогава този пример последваха и други софийски нощни заведения.

В края на своя пост Мартин Михайлов загатва, че ще има друг клуб.

"Тепърва ни чакат още проекти, а пък "Строежа" (другият клуб, менажиран от Мартин Михайлов) започна своя 26-и сезон, колкото и невероятно да звучи" - пише накрая Мартин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews