Джон Малкович дирижира концерт в Букурещ, ще играе в Тимишоара през юли

OFFNews 28 юни 2023 в 19:42 1069 0

Джон Малкович

Снимка Американско посолство в Букурещ

Джон Малкович

Актьорът Джон Малкович дирижира концерт на Румънския младежки оркестър в Букурещ. Това се случи във вторник (27 юни) в “Сала Палаталуй” по време на снимките на филма “Жълтата вратовръзка” за румънския диригент Серджиу Челибидаке.

Актьорът, който България ще запомни с най-скъпите билети за театър, продавани някога у нас, ще играе пред сръбска публика, научи OFFNews от сайта на американското посолство в Румъния. Представленията са на 20 и 21 юли в Националния театър в Тимишоара.

Над 4000 души, от които 3000 предварително избрани с кастинг статисти, бяха зрителите на пресъздаването на концерт, изнесен през 1989 г. във Филаделфия от румънския диригент заедно с Мюнхенската филхармония, съобщиха за БТА от снимачния екип.

Режисьор на лентата е синът на маестрото - Серж Йоан Челибидаке, чиято драма „Октав“ през 2017 г. стана най-касовият филм по кината в Румъния. Снимките на филма ще продължат в Букурещ до средата на август и проследяват историята на музиканта от малък град в Румъния до върха на класическия свят като главен диригент на Берлинската филхармония.

„Диригентът не е непременно музикант, но може да бъде и музикант. Човек, който слага ред в оркестъра, така че инструментите да засвирят веднага, никой от тях да не става прекалено писклив и да се ражда някаква музикална функция. Това все още не е музика. Това е само предпоставката, която прави възможно раждането на музиката“, казва приживе Серджиу Челибидаке.

Номиниран за два Оскара, Златен глобус и наградите БАФТА, Джон Малкович е актьор, продуцент и режисьор, известен с ролите си в "Опасни връзки", "Да бъдеш Джон Малкович", “Бесни Страшни Пенсии”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки