Две премиери на български филми днес в Дома на киното

ОFFNews 26 март 2018 в 13:35 2601 1

Кадър от Нов живот

Днес от 18:30 часа в Дома на киното е премиерата на „Offline” (2017) на режисьорката Станислава Калчева по сценарий на Геновева Димитрова.

Филмът представлява „актуален дебат в мрежата за информационния потоп, в който интернет и телевизията ни давят“ и поставя акцент върху идентичността – от спонтанността на желанието до автентичността на съпротивата. Български сюжети от световна тенденция, озаглавена от авторите на филма „Offline“.

Отново в Дома на киното днес с начален час 20:00 е световната премиера на „Нов живот“ - вторият документален филм на един от най-успешните български оператори Стефан Иванов.

От 25 години авторът живее и работи в Канада, а кинотворбата му, посветена на емиграцията, е своеобразен опит за завръщането на Стефан Иванов към неговото житейско и професионално минало у нас.

Филмът е виртуозен визуален разказ за хора, емигрирали още в първите години след промяната на политическата система у нас, истински герои, чиито пътувания се оказват изключително рискови, неясни и пълни с надежда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!