Дует ''Перфект'' обявява война на чалгата (видео)

Венци Мицов Последна промяна на 21 декември 2019 в 11:16 7809 0

Ако не сте слушали някога група "Гранулом", веднага да наваксате.

Певицата Надя Валентинова е от онези хеви метъл дами, които притежават естествен рок глас и не е необходимо да се напъват, за да докарат драйв.

Разговарям с Надя обаче вече в качеството й на половинка от дует "Перфект", където заедно с певицата Кристина Гоцева се е заформило едно жизнеутвърждаващо осемдесетарско диско, наречено "Късно е".

Не бе, изобщо не е късно, признавам си, че 80-те и на мен ми липсват - не точно тъпият соц, а фактът, че бях млад, наивен и...абе, не знам дали си внушавам, но тогава музиката беше 700 000 000 пъти по-яка от сегашната (плюйте ме, ама наистина го мисля, но пък, както казваше за мен една друга певица, която в момента е партийна активистка, аз съм "кисел чичак").

Венци: Надя, това реверанс на един рокаджия към диското ли е? Още повече, че клипът към песента ви започва с участие на култовия DJ Ва Гро (Васко Громков), известен с любовта си към 80-те?

Надя: То и при метълите има любов към 80-те, това е неизбежно. Аз съм ретро! Аз съм даже много ретро! Даже използвам телефон с копченца. Аз отдавна исках да направя нещо в танцувална, мелодична концепция.

В: Не си търсила онова влечение на KISS например, които направиха диско парче ("I was made for loving you")?

Н: Не, точно на KISS не. С "Гранулом" сме правили техни кавъри, но на по-тежки парчета.

В: Това е страничен проект, който няма нищо общо с основната ти банда ("Гранулом")?

Н: Да, този проект няма нищо общо с "Гранулом". Искам да обявя война на чалгата - окончателно и официално! Ултраофициално! 90 процента от нашата държава (защото София не е България) са чалгари. Аз виждам как част от старата музикална гилдия са огорчени, защото няма никаква приемственост. Сега, защо направих този проект? Защото с Кристина работим отдавна и трябваше да започнем да правим авторска музика. Иначе съвместният ни репертоар включва 700 песни на 9 езика. Искаме да правим интелигентна музика, с художествена стойност вътре.

В: Ще правите ли още парчета и какво се случва оттук нататък с дует "Перфект"?

Н: Догодина смятаме да запишем цял албум. Ще направим и голям концерт! Следващата песен, която готвим, ще е посветена на 8 март. Никой не е правил песен за 8 март, а всички го празнуват.

А ние с нетърпение ще очакваме новите песни на дует "Перфект" и на "Гранулом". Сега стига сте чели, пуснете си песента и я разпространявайте из социалните мрежи. Коледа е, разкършете ги тия телеса малко!!!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови