Добромир Банев представя новата си книга в Националната библиотека на 6 февруари

'Обичай ме бавно' излиза с великолепните фотографии на Ивелина Чолакова

OFFNews 03 февруари 2020 в 12:16 2257 0

Снимка Ивелина Чолакова

Премиерата на книгата „Обичай ме бавно” на Добромир Банев ще се състои тази седмица, на 6 февруари 2020 г. (четвъртък), в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” от 18.30 ч. Всеки е добре дошъл, входът е свободен – казаха от изд. „Персей“, организатор на събитието. За доброто настроение на гостите ще допринесат и бутиковите вина на Betterhalf Garage Wine.

Уникалното на премиерата ще бъде, че за гостите със слухова загуба, които проявят интерес да дойдат на премиерата, ще има жестов превод, за да може хората от света на Тишината да се докоснат до вълшебството на романтичната поезия на Добромир Банев. От сайта „Ние ви чуваме” са осигурили жестов преводач, който дискретно да превежда на млади хора със слухови проблеми всичко, което ще бъде казано на събитието, за да ги направи съпричастни към случващото се и към стиховете на поета, които ще прозвучат там.

В дните преди 14 февруари „Обичай ме бавно” е най-очакваната книга, при това двойно очаквана. От една страна, тя е тазгодишното попълнение в колекцията от изящни издания с твърда подвързия и цветни илюстрации на изд. „Персей“ с шедьоври на любовната лирика, издания, които мнозина подаряват на любимия си човек в Деня на влюбените (антологии като „Обичам те“ и „Да те жадувам“ влязоха в много български домове). От друга страна, това е книга на един от най-обичаните поети днес и включва най-емблематичните му стихотворения, както и съвсем нови.

Красивото издание е илюстрирано със снимки от великолепната фотосесия на фотографа Ивелина Чолакова с участието на автора.

Прогнозите са книгата да бъде сред най-предпочитаните подаръци за Деня на влюбените тази година. От 7 февруари тя ще бъде налична в книжарниците в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови