Днес се открива Международният филмов фестивал в Торонто

OFFNews 06 септември 2018 в 14:38 1504 0

Световната премиера на "Крал извън закона" на Дейвид Макензи с Крис Пайн в главната роля ще открие днес Международния филмов фестивал в Торонто.

Филмът препредава живота на шотландския монарх, който се бори за независимост от Англия.

Сред най-очакваните филми на Фестивала са също "Прекрасно момче" на белгиеца Феликс ван Грьонинген със Стив Карел и биографичната продукция за Нийл Армстронг - "Първият човек" на режисьора Деймиън Шазел. Образът на първия човек, стъпил на Луната, ще изиграе актьорът Райън Гослинг. 

На кинофестивала в Торонто ще бъдат представен и режисьорският дебют на актьора Брадли Купър - римейк на холивудската музикалната драма "Роди се звезда" с Лейди Гага в главната женска роля.

Зрителите ще могат да се насладят още на "Вдовици" на Стив Маккуин, както и на "Ако Бийл стрийт можеше да говори" на режисьора Бари Дженкинс - създателят на драмата "Лунна светлина", която миналата година спечели "Оскар" за най-добър филм.

Сред 47-те обявени продукции 13 са режисирани от жени.

Филмът "Джеремая Терминатор ЛеРой" на канадския режисьор Джъстин Кели с Кристен Стюарт в главната роля ще закрие кинофорумът на 16 септември. Сюжетът е за писателка, която работи под необичаен псевдоним.

Публиката на кинофестивала в Торонто ще има възможността да изгледа 255 пълнометражни филма и 88 късометражни.

Кинофестивалът в Торонто се организира от 1976 г. За разлика от другите фестивали, той няма официално жури. Главният му приз е наградата на публиката, която се присъжда по резултатите от гласуването на зрителите. Миналата година я спечели филмът "Три билборда извън града" на режисьора Мартин Макдона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови