Директорът на София Филм Фест Мира Сталева ще е член на жури в Кан

OFFNews Последна промяна на 14 май 2019 в 20:41 2114 0

Изпълнителният директор на София Филм Фест/Арт Фест и ръководител на професионалния пазар за копродукции София Мийтингс Мира Сталева е поканена от Рено Лавил, генерален директор на Асоциацията на френските артхаус кина (AFCAE French Association of Art Cinemas), да се включи като член на журито в Кан, което за първи път ще връчи награда в официалната селекция на фестивала в Кан през 2019 година.

Председател на журито е Изабел Жибал-Харди, представител на кино „Le Grand Action” в Париж, а останалите членове са Матиас Елвард от кино „Zeise” в Хамбург, Марио Фортин, представител на кината „Beaubien et du Parc” в Монреал и Марк Ван Маел от кино „АВС” в Тулуза.

Мира Сталева е представител на Дома на киното и ще има ангажимента заедно с колегите си да обсъдят всички филми от официалната конкурсна програма и от конкурса „Особен поглед” – общо на брой 39, за да направят своя избор при връчване на наградата.

Също така Мира Сталева е един от експертите на Producers Network и ще модерира една от кръглите маси по време на Пазара в Кан/Marche du Film/Producers Network.

72-рият международен филмов фестивал в Кан, едно от най-престижните филмови събития в света, се открива ДНЕС - 14 май, а наградите му ще станат ясни на 25 май 2019 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови