Дъщерята на Мария и Миро от ''Мери Бойс Бенд" - RIA със своя дебютна песен

OFFNews 24 септември 2021 в 11:54 3969 0

Мария Мирославова - RIA е млада певица и мултиинструменталистка, която вчера представи пред публика своята дебютна песен "Нашата мечта".

Младата певица е дъщеря на фронтдамата на известната българска група "Мери Бойс Бенд" Мария и Миро, който също е член на бандата.

Песента бе представена акустично пред публика от самата певица, под окуражителните погледи на музикалното и семейство. В записа на "Нашата мечта" РИА също сама изпълнява вокалните и голяма част от инструменталните партии. Текстът е създаден по стихотворението на Rio Bravo "Щастливо изпепелена".

РИА  е на 19. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До седми клас учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с „Компютърна анимация и визуални ефекти“ в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика РИА прави с изпълнения за китара и глас на концерта за 45-тата годишнина на СМГ в зала 1 на НДК, последван от множество представяния на открити сцени, Естрадата в Борисовата градина и благотворителни събития. Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно, с приятели от гимназията, създава група 58 Degrees. След поредица успешни концерта с кавърверсии на любими хитове, младите музиканти започват да свирят и авторска музика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови