Cirque Du Soleil ще покаже големия град в София

OFFNews 20 декември 2011 в 14:15 2175 0

Китайски колони, в изпълнение на Cirque de Soleile. Снимки: SMI

Снимка SMI

Китайски колони, в изпълнение на Cirque de Soleile.

Спектакълът SALTIMBANCO на Cirque Du Soleil е известен със своята пищност и артистичност. Името му произлиза от италианското “saltare in banco” и буквално означава „да подскочиш от мястото си”.

Представлението, което ще видим и в София през февруари, символизира живота в големите градове във всичките им многобройни форми: хората, живеещи там; малките им странности и прилики; семействата и социалните групи; шумът и глъчката на улиците и извисяващите се над тях небостъргачи.

Многобройните български почитатели на Cirque Du Soleil и Ги Лалиберте ще бъдат удивени от почти невъзможния баланс, скокове и превъртания по време на уникалните циркови номера.

Ето и някои от гвоздеите на програмата, според SME.

Руската люлка

По време на този номер, сцената, преобразена като детска площадка, е превзета от семейство барокови герои. След излитането от руската люлка, акробатите достигат до 12 метра височина, изпълнявайки във въздуха спиращи дъха трикове. Те се приземяват или на собствените си крака или върху раменете на своите партньори, с чиято помощ създават внушителна човешка пирамида.

Бънджи

Четирима изпълнителя, свързани по между си в бънджи люлка, се приземяват и излитат нависоко, напълно неподвластни на законите за гравитация. Артистите танцуват въздушен балет под звуците на оперни арии и създават илюзия за величествени птици или ангели, реещи се в небето.

Артистично колело

Артистът се появява на сцената върху велосипед само с едно колело, балансирайки единствено с ръцете си. Акробатът управлява колелото по начини, противоречащи на всякаква логика и закон за гравитация.

Жонгльори

Показвайки изключителна сръчност, жонгльорът създава форми и фигури с кълбета. Завидната скорост, с която цирковият артист рисува разнообразни картини, създава един своеобразен ритъм – символ на почитта към нещата, с които „жонглираме” в ежедневието си.

Boleadoras

Двама изпълнители се премятат тъй наречените boleadoras – перкусийни инструменти, създадени от тежест, завързани за въже във въздуха. Тежестите отскачат от земната повърхност, създавайки експлозивни звуци в унисон или пълен контраст на танцовите стъпки на изпълнителите.

Китайски колони

Многоцветни същества, които се изкачват на седемметрови китайски колони, символизиращи небостъргачите на SALTIMBANCO. Докато летят във въздуха от колона на колона, акробатите рисуват една картина, изпълнена със сила, скорост и изключителна ловкост. Спектакълът SALTIMBANCO на Cirque du Soleil ще гостува в "Арена Армеец" в София от 3 до 5 февруари.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!