Четвъртото издание на „София диша“ започва на 4 август

Вероника Шербанова 02 август 2013 в 13:26 1310 0

"София диша", Снимка: БГНЕС, Архив

Фестивалът „София диша“ ще се проведе за четвърта поредна година, като началото му е на 4 август.

Целта на фестивала е да насърчи здравословният начин на живот, като в същото време допринесе за културното богатство и традиции.

„София диша“ е и част от дейностите в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица на културата 2019“ и се осъществява с подкрепата на Столична община.

По традиция всяка неделя от август ще спира автомобилният поток по една от централните софийски улици, а организаторите са подготвили различни културни събития за всеки ден от фестивала.

„София диша“ започва на 4 август с екотема - „Екометаморфози“. От 16 до 22 часа ще бъде затворена ул. „Шишман“, а жителите и гостите на София ще разберат как могат да живеят в градски условия и въпреки това да имат екологичен начин на живот.

На 11 август фестивалът ще се пренесе на ул. „Ангел Кънчев“ (между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Солунска“). Организираните дейности ще са на тема „Словото зове“.

Седмица по-късно почитателите на „София диша“ могат да станат част от фестивала на тема „Ветрове от цветове – визуални изкуства“ на пешеходната част на ул. „Пиротска“.

Фестивалът ще завърши на 25 август на бул. „Витоша“ (от бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Солунска“) с различни инициативи на тема „Песента на танца“.

Във фестивала ще се включи и кампанията на Европейската комисия „Експушачите са неидържими“, чиято цел е да насърчи непушачите и да мотивира младите хора да откажат цигарите.

„Българска Хранителна Банка“ ще проведе кампания за набиране на храни и средства.

Предвидени са още кът за био храни, био игри, „Транспортна работилница“ и редица изненади за най-малките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови