Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

CAGED с азиатска премиера в Сеул

Създадената в Пловдив Gaya Dance Company с участие на най-престижния фестивал за изпълнителски изкуства в Корея

OFFNews 16 октомври 2019 в 17:54 1965 0

Снимка Stefan N. Shterev

Вчера се състоя азиатската премиера на CAGED в Сеул. Днес, 16 октомври, е втората вечер, по време на която публиката на SEOUL PERFORMING ARTS FESTIVAL ще се срещне с първата българска ко-продукция в областта на съвременния танц, създадена изцяло в Пловдив.

Световната премиера на CAGED oт Gaya Dance Company се състоя на 7 септември в Дом на културата “Борис Христов”, а спектакълът е продукция на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и SPAF, Корея (SEOUL PERFORMING ARTS FESTIVAL).

Oсновател на пловдивската Gaya Dance Company e корейският хореограф Пансън Ким, а в дебютния спектакъл на компанията му участват танцьорите от Корея - Йонгджун Шин и Джийон Янг, както и награждавания корейски танцьор Бонг Су Ким.

Композицията и музикалното изпълнение са дело на Емилиян Гацов - Елби и джаз вокалиста Павел Терзийски. В спектакъла страховете оживяват на сцената под формата на майсторски изработени маски от Мариета Големехова и кукли, движени от ръцете на Полина Христова и Стефан Димитров. Сценографията е осъществена от Никола Тороманов, а светлинният дизайн е осъществен от френския артист Каролин Вандам.

Вижте официалния трейлър на CAGED:


Проектът е продукция на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и се случва в партньорство с Община Пловдив, Министерството на културата на Република България, Media Networks и Европейски Пътища. За повече информация следете Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и GAYA Dance Company във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!