Богата френска програма в Киномания 2018

ОFFNews Последна промяна на 09 ноември 2018 в 13:52 1654 0

От 16 ноември до 2 декември, в рамките на Киномания, ще се проведе 8-мото издание на Френския филмов фестивал, организиран от Institut français de Bulgarie/Френски Институт в България, осъществен със съдействието на НДК.

Откриването на фестивала е на 16 ноември, петък от 19:00 ч., в кино Люмиер Лидл, с филма  „Чувствам се добре" на режисьорите Беноа Делепин и Гюстав Керверн и с участието на Жан Дюжарден и Йоланд Моро.

Прожекции на 9 нови филма ще има в кината Люмиер Лидл, G8, кинозала Славейков и Дом на киното Лъки Синема – Пловдив и Фестивален и конгресен център – Варна. 

Селекцията на френската програма тази година е с акцент върху комедиите със социален привкус. 

„Светът е твой" на режисьора Ромен Гаврас, с участието на Венсан Касел и Изабел Аджани, разказва за мошеник на дребно, който приема рискована задача, за да живее охолно и да се отърси от опеката на властната си майка.

В афиша е и „Верен мъж" с режисьор Луи Гарел, в който участва прекрасната Летисия Каста и самият Луи Гарел. Филмът съчетава любовна история, съмнения, изкушение и изследване на истината, оплетени в изплъзващата се природа на романтичното привличане.

„Бекасин" е екранизация по популярен френски комикс и разказва за една нетипична супергероиня – наивна, смела и чаровна.

Шарлот Рамплинг и Карол Буке участват в комедията „Вижте как танцуваме", включваща отделни, взаимносвързани истории, създадени с много хумор и неочаквани обрати.

В програмата са включени и филмите: „Споделен мъж", „Усещане за празник", „Сред лозята на Бургундия".

В сайтовете на ndk.bg и kinomania.bg може да видите датите и местата за прожекции на всички филми.

Билетите за филмите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови