БНР връчва годишни награди на класацията си Топ 20

OFFNews 07 февруари 2023 в 10:14 1971 0

БНР Топ 20

Снимка БНР

БНР Топ 20

На 9 февруари, от 19.00 часа, във Второ студио на БНР, ще бъдат връчени Годишни награди на Националната музикална класация БНР ТОП 20, съобщиха от Българско национално радио.

Церемонията може да бъде проследена на живо от всички почитатели на българската поп и рок музика в ефира на програма „Хоризонт“ и онлайн на bnr.bg.

Наградите са в шест категории, а с връчването им от държавната медия искат да изразят своята подкрепа към артистите с ярко и открояващо се присъствие на българската музикална сцена.

Ще бъдат връчени Награди за най-много гласове от слушателите и за най-дълъг престой под номер 1 в класацията. Изкачването на върха в класацията определят всяка седмица слушателите на обществената медия и музикални редактори от всички програми на БНР, като техния вот може да бъде проследен на страницата на класацията https://top20.bnr.bg. Ще бъдат присъдени и награди за най-добър дует или колаборация и за изгряваща звезда. Музикалната редколегия на БНР също ще връчи своя приз.

Ето и номинираните за открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022:

- Група Остава – групата отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум „Кислород“ и два големи концерта в Античния театър в Пловдив в Зала 1 на НДК, София;

- Рут Колева - за големия успех с подписването на договор с водещата музикална компания Warner Music;

- Любо Киров – за албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне на изпълнителя.

- Александър Петров – създател на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика. През 2022 Александър Петров беше в основата на възраждането на група „ТАНГРА -3“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови