Blind Guardian ще свирят с победителя от Wacken Metal Battle Bulgaria 2015

OFFNews 24 февруари 2015 в 12:26 2756 0

Blind Guardian официално потвърдиха, че победителя в първото издание на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015 ще може да открие концерта им у нас тази година. Независимо от музикалния си стил, победилата група получава шанса да открие сцената с 35 минутен сет авторска музика.

Blind Guardian ще свирят в София на 16 май в зала "Универсиада" от 19 часа.

В момента и до края на месец април цената на билетите ще е 42 лева, като последните 15 дни преди събитието тя ще е 45 лв. При налични в деня на концерта и на входа на залата ще са 50 лв.

През 2015 г. у нас ще се проведе кръг от "Wacken Open Air Metal Battle" и победителите от него ще имат уникалната възможност да стъпят на една от сцените на "WOA", както и да се състезават да влязат в голямата петица. От настоящата година победителят не е само един, а са петима, като голямата награда е 5000 евро, а за местата от 2-ро до 5-о - по 1000 евро. Разбира се, бандите ще имат възможности и за промоция в чужбина.

В журито на международния "Metal Battle" тази година за първи път има българин - това е Бойко Гюров от "BGTSC", която агенция става и официален представител на "Битката" за нашата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови