"Бийтълс" - половин век по-късно

Борислава Славова 05 октомври 2012 в 13:07 8444 2

The-Beatles
The-Beatles

Половин век от появата на първия сингъл на легендите "Бийтълс" се навършва днес.

Преди 50 години на тази дата за първи път прозвучава песента "Love Me Do", с която ливърпулската четворка поставя началото на успешната си кариера. Музиката към сингъла написват най-продуктивните членове на групата Пол Макартни и Джон Ленън. Песента е записана в два варианта - с Анди Уайт и с Ринго Стар на ударни инструменти.

По повод годишнината във Великобритания ще бъде представен нов документален филм посветен на бандата.

На 7 октомври (неделя) телевизионният канал Би Би Си 4 ще покаже документалния филм за "Бийтълс" и първия им хит "Love Me Do".

В родния град на музикантите Ливърпул ще има множество тържества, а фенове на групата ще се съберат в Алберт-док, за да изпеят легендарната композиция. С изпълнението си амбициозните почитатели имат намерението да поставят рекорд в Книгата на Гинес за май-масовото хорово изпълнение на песен в света.

Годишнината на групата ще отбележи и клубът "Cavern", в който  Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар изнасят 292 концерта.

"Бийтълс" е британска музикална поп и рок група от Ливърпул, призната за една от най-успешните групи в историята на поп музиката. Нейни членове са Джон Ленън (1940-1980), Джордж Харисън (1943-2001), Пол Маккартни (1942) и Ринго Стар (1940).

Тяхната музика, начин на поведение и стил на обличане доминират през 60-те години на ХХ век и поставят началото на нови модни тенденции. През годините бандата има продадени над 1,3 милиарда албума.

През 2004 г. списанието "Ролинг Стоун" поставя "Бийтълс" на първо място в списъка си на 100-те най-добри изпълнители на всички времена.

На 12 юли, тази година групата "Ролинг Стоунс" също отбеляза своята 50 годишнина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!