Биело Дугме излиза с Младен Войчич и Ален Исламович на концерта си у нас

OFFNews 10 март 2017 в 15:54 8612 2

Както знаете, на 7 април в "Арена Армеец" ще дойде една от легендите на югославската музика, Биело Дугме, заедно със своя основател Горан Брегович. Оказва се обаче, че той няма да е сам на сцената, а компания там ще му правят двама от вокалистите на култовата банда: Младен Войчич – Тифа и Ален Исламович.

Ще чуем любими на няколко поколения хитове в едно разтърсващо шоу, което ще продължи два часа и половина.

Младен Войчич – Тифа е роден в Сараево и впечатлява всички с вокалните си умения от най-ранна възраст. Прави опити в различни специалности в местния университет, но интересът му към музиката надделява. Освен че участва в различни групи като басист и вокалист, Тифа записва и свои авторски композиции. В началото на 80-те години той е един от най-популярните гласове в бивша Югославия и е търсен от много популярни групи. През 1984 г. с него се свързва Горан Брегович, който търси заместник на напусналия Биело Дугме вокалист Желко Бебек. Така Тифа става част от бандата.

Ален Исламович е от Босна и Херцеговина и започва да се занимава с музика в края на 60-те години. От 1974 г. е басист на групата Bag, която изпълнявала кавъри на Deep Purple, Led Zeppelin и Биело Дугме. В началото на 80-те Ален е поканен да се присъедини като вокалист и басист към Divlje Jagode. След изключително успешни участия с тях е забелязан от Горан Брегович, който го кани да стане част от Биело Дугме. Той е третият и, както се оказва, последен вокалист на култовата група. Исламович записва три албума с нея, включително популярния „Ćiribiribela“, в който е и вечния хит „Гергьовден“. Освен с Биело Дугме, той издава и няколко солови албума. Ален участва и в съвместни проекти със звездите Лепа Брена и Индира Радич.

На 7 април в Арена Армеец освен двамата гласовити вокалисти, на сцената заедно с Горан Брегович ще излязат около 40 музиканти. Шумна брас секция, цигулков оркестър, мъжки хор от Белград, български и ромски певци ще станат част от незабравимия купон. Огромни видеостени и впечатляващи светлинни ефекти ще допълнят шоуто на Биело Дугме, което не трябва да пропускате!

Билетите за концерта на цени от 30 до 90 лв могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и Ивентим, както и на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

10.03 2017 в 23:37

ВЕЛИКА ГРУПА......много любима заедно с...Омега!!!
https://goo.gl/SZp0pi

...............................

@1-КРЕТЕН, ето ти още малко.....“развален гръцки“....ГАМОТО ПАНАГИЯ...

7506

1

Сичкото рязан бошняк на сцената!
Само Лепа Брена де ли се е запиляла?