Башар Рахал и Георги Господинов стават преподаватели

Христо Пелов 23 септември 2014 в 15:33 2105 0

Писателят Георги Господинов

Тази есен за 13-та поредна учебна година Младежка организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ) отваря врати за множество школи на изкуството.

В тях ще се състоят курсове по актьорско и киноактьорско майсторство, по правоговор, по творческо писане и мислене, публична реч, фотография, вокално обучение и други.

В тези курсове в ролята на преподаватели ще влязат и редица известни личности, между които актьорът Башар Рахал и писателят Георги Господинов.

На 27 и 28 септември Башар Рахал ще проведе двудневен курс, в който участниците ще се учат практически пред камера как да представят най-доброто от себе си в условията на кастинг за филмова или телевизионна продукция.

"Тези умения рядко се изучават в България, а са от съществена важност за успешната реализация на един актьор", споделя Рахал, чийто творчески път минава и през меката на киното - Холивуд.

Участниците в курса на актьора ще имат възможността да почерпят пряко от неговия опит и да развият уменията си в тази съществено важна за всеки актьор или кандидат-актьор област.

Писателят Георги Господинов, чийто "Естествен роман" е най-превежданата българска книга след 1989 година, също е избрал да предаде своите знания и умения. Той ще ръководи курс по творческо писане и мислене, който започва на 12-ти октомври.

Според Господинов този курс спомага за това да излизаме от себе си и да четем критично, да разказваме, да редактираме и да избегнем клишето, като най-добрите текстове, написани в рамките на курса, ще бъдат предложени за публикуване.

Освен всичко това за любителите на танците за поредна година отваря врати и най-големият танцов комплекс в страната – Танцов център МОНТФИЗ, като хип-хоп танците, латино танците, суингът, ориенталските танци, ирландските танци, българските народни танци и бурлеската са малка част от палитрата, която предлага центърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови