Българският продуцент Мартин Малинов с 5 награди в Кан

Фестът Remember the future във френската киностолица е за млади таланти

OFFNews 11 януари 2024 в 10:34 1844 0

Мартин Младенов

Снимка Active Group

Мартин Младенов

Филмите, продуцирани от Мартин Малинов, спечелиха общо 5 награди на Световния филмов фестивал в Кан Remember The Future, включително и за най-добър продуцент. Мартин Малинов е сред победителите за 2023 г., което увеличава шансовете му за спечелване на статуетката "Златна фея" и излъчване на филмите му на големия филмов фестивал в Кан, световната столица на киното. Младият българин, който следва филмово продуцентство в Университета "Чапман", Калифорния, САЩ, участва в конкурсната програма с 2 филма, заснети в България.

Първият - "Nothing Can Ever Ruin This" ("Нищо не може да разруши това"), спечели три награди: за най-добър продуцент, за най-добър романтичен филм и за най-добро операторско майсторство.

Вторият му филм - "An Alcoholic Visits Me Every Night" ("Алкохолик ме посещава всяка вечер"), бе отличен в две категории: за най-добър актьор в късометражен филм за Георги Къркеланов от Театър Българска Армия и за най-добър звук.

Целта на международния филмов фестивал Remember the Future на Френската Ривиера е да насърчи развитието на нова вълна таланти, като събира артисти от цял ​​свят и им осигурява повече видимост и признание. През годините във фестивала Remember the Future са участвали световноизвестни знаменитости като Робърт Кенеди, Йоко Оно, Клинт Истууд, Ричард Брансън, Брус Уилис, Дженифър Лопес и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика