Българският фентъзи метъл проект Аегония с акустичен концерт на 16 ноември

OFFNews 15 ноември 2022 в 08:16 1900 0

Aegonia

Снимка Aegonia

Аегониа

На 16 ноември от 19:00 часа в софийското кино "Влайкова" българският фентъзи метъл проект Аегония ще представи музиката си с бутиков акустичен концерт, в който атмосферичният фентъзи метъл ще срещне класическата музика.

"Песните ни са разнородни. Мелодични са и имат елементи от различни стилове, които ни харесват. Досега сме свирили съвместно с метъл групи, с фолклорни състави, а ето че дойде времето да се комбинираме и с класическа формация. Това са Гиргина Гиргинова (сопрано), Пламена Гиргинова (сопрано) и Владимир Попов (пиано), които ще изпълнят едни от най-прочутите и обичани музикални произведения от Пърсел, Моцарт, Делиб, Пучини, Гершуин, Андрю Лойд Уебър, Добри Христов и др." - споделят създателите на проекта Елица Стоянова и Николай Николов.

Аегония излизат в състав Елица Стоянова (вокал, цигулка), Николай Николов (вокал, китара), Константин Кожухаров (обой, блокфлейта, английски рог, кавал), Сабина Йорданова (фагот), Линда Манчева (виолончело), Доменико Форнари (контрабас) и Андрей Велков (перкусии, барабани).

Аегония е фентъзи проект, който включва в себе си поредица от романи и атмосферична метъл музика с текстове, вдъхновени от света на книгите. Магичните мелодии на Аегония могат да бъдат изпълнени както с тежкия звук на метъл група, така и с акустични класически инструменти и вокали. Музикантите ще представят разнообразен сет от цялото си творчество - песни от най-новия им албум - "Moonlight Tales", който излезе тази година, от първия албум на групата - "The Forgotten Song" (2019), както и авторските песни "Самодива", "Ща да ида, майчинко" и "Иска ми дума гората", вдъхновени от мистичния български фолклор и древната Родопа планина.

Билети можете да намерите в мрежата на bilet.bg, както и на мястото на събитието. Входът е свободен за деца и младежи до 18 години.

За повече информация следете фейсбук страницата на Aegonia.

Наскоро Аегония издадоха втория си албум Moonlight Tales:

А тук може да видите репортаж от първия концерт, на който той беше представен:

Един прекрасен приказен свят, за който не подозираме

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови