Български музиканти с песен за всички „смели сърца“, борещи се за живота си

17 декември 2013 в 17:20 4183 0

Български музиканти с песен за всички „Смели сърца“, борещи се за живота си
Български музиканти с песен за всички „Смели сърца“, борещи се за живота си

Групите Конкурент, Монолит,  Дидо от Д2, Марияна Попова, Тони Чембъра, Ерол от Уикеда и Звезди от Ахат записаха песен в чест на хората, страдащи от онкологични заболявания. 

Името на песента е „Смели сърца“, като музикантите са били докоснати от историята на момче на име Дани, което през 2012г година получава диагноза левкемия. Тогава група "Конкурент" организират благотворителен концерт с цел събиране на приходи за необходимото лечение на Дани.

Събраната сума се оказва недостатъчна, а в последствие, когато средства все пак се набират, болестта вече е в прекалено напреднала фаза. Болното момче завинаги затваря очи, но остава пример за изправящите се пред тежки заболявания хора и дава вдъхновение на музикантите от "Конкурент" да творят и да се борят за каузата на Дани.

„Смели сърца“ е проект за доброто и доказателство, че хората можем да си помагаме. Каузата на Дани, съпричастността на Светли и трудът на музикантите са причината песента и видеото към нея вече да са факт. Промоцията на клипа„Смели сърца“ ще се състои на 17.12. вторник от 19 часа в клуб ROCK IT. Намиращ се на адрес гр София ул.“ Георги Бенковски“ 14.

Музикантите отправят благодарности към всички включили се в проекта и по-специално към главния герой в клипа – 22 годишно момче от Перник на име Светли. Младежът се бори с рядка форма на рак на белите дробове и въпреки че самият той има нужда от много средства за да надвие болестта, се опитва да помага и на други хора в неговото състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews