Quantcast

Българче на 10 г. смая всички, като завърши без грешка изпита по английски на Кеймбридж

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2019 в 18:32 7023 1

Снимка Тина Соколова

Йордан Иванов от Пазарджик.

10-годишният Йордан Иванов от Пазарджик смая всички, като постигна максимален резултат на един от най-трудните изпити по английски в света, този на Кеймбридж - YLE Flyers, предава "Дарик".

Третокласникът се явил на теста, който е предназначен за шесто и седмокласници, които са кандидат-гимназисти, по свое желание. Нито родителите, нито учителите му са го принуждавали, но го подкрепили, тъй като знаели, че отлично владее езика. Те обаче били смаяни, когато се оказало, че той не е допуснал нито една грешка.

Изпитът изобщо не е лек, той протича цял ден и има 3 етапа: правоговор, съставяне на текст, слушане с разбиране и преразказване. Финалът е модул от над 50 въпроса, на които трябва да се даде писмен отговор в рамките на 40 минути - за проверка на правописа и пунктуацията.

Йордан започнал да пише на английски само преди 2 години, но вече го знае на отлично ниво. Това, според родителите, се дължи на неговата учителка Рада Стоицева. Той говори и разбира езика от 3-годишен.

На 6 години майка му го записва като слушател в местна школа, а щом научава английската азбука във втори клас, момчето бързо свиква и да пише правилно на езика на Шекспир.

Йордан е всестранно развит - той играе в местната театрална школа, рисува и се фехтова.

Майката скромно казва, че първите си успехи Дани дължи най-вече на себе си и на своите преподаватели. Тя и съпругът ѝ само правят всичко възможно да му осигурят занимания при специалисти, но всички са изцяло по негово желание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Eleazar Schools

05.07 2019 в 21:07

Браво на детето и прекрасен резултат!

Все пак обаче моля да имате предвид, че YLE Flyers е изпит, който повечето деца, учещи английски, полагат успешно на възраст 8-9 години.

YLE Flyers е изпит, който показва, че кандидат е готов да започне да се готви за изпит за ниво A2. Нашите ученици (и на много от школите и училищата) на възраст 10-12 полагат успешно нива B1 и B2, който доказват възможността на ученика да учи и работи на английски.

Та, браво на детето, но защо е изтъкнато пред всички онези деца, които полагат изпита успешно и на далеч по-малка възраст?