'Атила' от Верди за първи път на сцена 'Римски площад' в киноцентър Бояна

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2020 в 11:40 1675 0

На 15 юли, в "Атила" от Джузепе Верди, в ролята на римския пълководец Ецио гостува носителят на титлата "Рицар на Верди" - световнопризнатият ни баритон Владимир Стоянов. Басът Бисер Георгиев ще дебютира в ролята на хунския вожд Атила, в партньорство със забележителното сопрано Радостина Николаева, която ще бъде Одабела. Участват още - Даниел Дамянов - Форесто, Димитър Станчев - Папа Леоне и др. На диригентския пулт ще застане маестро Велизар Генчев.

Сред величествените декори на значими филмови продукции създадени в уникалните филмови студия на Бояна, Софийската опера представя операта "Атила" в четвъртата вечер на своя най-нов оперен фестивал "На опера в полите на Витоша", който се провежда на сцена "Римски площад" в Ню Бояна Филм Студиос.

С подкрепата на изпълнителния директор на Ню Бояна филм студиос Ярив Лернер, режисьорът Пламен Карталов открива и създава една нова територия за оперното изкуство. Съставът на Софийската опера участва с цялата си мощ в сътворяване на нова интерпретация на Вердиевия шедьовър, давайки му нов сценичен живот.

Във внушителната продукция на филмовата площадка на киноцентъра, изкуството на операта заблестява с още по-пълен блясък с музиката на великия италиански маестро Джузепе Верди. Ролята на Форесто се изпълнява от Даниел Дамянов, Папа Леоне е Димитър Станчев. Диригент Велизар Генчев.

Заслужен е огромният интерес към "Атила" в новото сценично пространство на Софийската опера.

Постановките на Софийската опера и балет, които са част от програмата "В полите на Витоша" се заснемат за американската телевизионна мрежа
Amazon Prime Video.

Билетите за "Атила" от Верди са в продажба на касата на Софийската опера, както и онлайн на сайта на операта - operasofia.bg. в EpayGo. EasyPay и Eventim.bg.

На входа на Киноцентъра е поставена мобилна каса за продажба на билети.