Ариел Брингес ще изпълни най-новия си проект Nostalgia cubana на 1 декември в Sofia Live Club

OFFNews 02 ноември 2022 в 10:30 1986 0

Ариел Брингес

Снимка Плакат на концерта

Ариел Брингес

"Nostalgia cubana" е вътрешният повик на душата на кубинския саксофонист Ариел Брингес, който иска да ни престави с помощта на своя квинтет една по-интимна, обърната навътре към него Куба, онази, към която трябва да се приближиш, за да чуеш нейния зов.

С музика от различни региони на острова на композитори като Елисео Гренет, Бола де Ниеве, Качаито Лопес, Хуанито Маркес, Мигел Матаморос, Ариел Брингес ни повежда на едно лично пътешествие към неговото безгрижно детство в родната му Куба, към което поглежда носталгично, потопен в щастие. Нарича я кубинска, но в нея всеки може да разпознае и намери своя детски свят. Ариел Брингес прави свои аранжименти на познатите песни и ги облича в танцувалните афро-кубински ритми на красивите болера, дансони и дори на изтънчения т.нар. “филин кубано”.

"Nostalgia cubana" успява да пресъздаде звученето на Куба от 50-те, но в същото време квинтетът на Ариел Брингес го изпълва със съвременни музикални концепции. Интересният репертоар въодушевява слушателя и носи радост от споделянето на красивото музикално пътешествие във времето.

Ариел Брингес е саксофонист и композитор от Санта Клара, Куба, който има вече три награди Грами за участието си в албумите на “Tributo a Irakere: live in Marciac” (2017) на Чучо Валдес и за “El Tren de los momentos” (2009) на Алехандро Санс, както и за дуeта си с Иван “Мелон” Луис “Voyager”(2021). Ариел Брингес има няколко албума като титуляр и е свирил с фигури като Тата Гуинес, Боби Каркасес, Дейвид Мъри, Хавиер Колинау Пакито Д’Ривера, Перико Самбеат, Кетама и Симпли Ред.

В проекта си Nostalgia cubana Ариел Брингес работи с музикантите Хавиер Санчес – китара, Пабло Гутиерес – пиано, Рубен Карлес – бас и Федерико Марини – ударни. Тази сладостна носталгия той ще изпълни в София на 1 декември в Sofia Live Club.

Билети за "Nostalgia cubana" от https://jazz-plus.com и от Дюкян Меломан и в мрежата на Ивентим.

Концертът се осъществява с подкрепата на AC/E.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови