Анеке все пак идва в София, но с друг партньор

ОFFNews 30 ноември 2014 в 22:17 3251 1

Анеке ван Гирсберген (Anneke van Giersbergen) все пак ще има концерт в София, но с друг партньор, съобщи WeRock.bg. Концертът ще е на 20 февруари 2015 в "Модерен театър", а Анеке ще е в дует с Arjen Lucassen. Той е холандец като нея, а най-известната му творба е рок-операта Ayreon.

Анеке трябваше да има концерт в София със Дани Кавана (Danny Cavanagh) от легендарната група Анатема (Anathema) на 6 януари, но цялото акустично турне, което включваше 9 концерта, бе отложено заради семейни неприятности на Дани Кавана.

Закупените билети за отложения концерт на Анеке с Дани Кавана ще важат без презаверка за концерта и с Ариен Лукасен, съобщават организаторите от Gorgon. Цената на билетите е 35 лева.

Анеке ван Гирсберген е сред най-интересните жени в музиката, слабо позната за широката публика, но с легендарен статут за един не малък кръг познавачи и верни почитатели. Тя е лицето на авангардната и много нашумяла преди десетина години холандска група The Gathering. Напуска ги, когато са на върха на славата си заради музикални различия. Всичките й следващи албуми – солови и с групата й Aqua de Annique, са коренно различни от меланхоличния метъл на Gathering. Коренно различни са и коцертите – от стадионите, които пълни с Gathering, Анеке рязко се преселва в малки и неизвестни зали без никакви ефекти, а за концертите обикновено научават само най-верните й фенове. За сметка на това става един от най-търсените гост-музиканти. Пее в проекти на Whithin Temptation, Anathema, David Bowie, Napalm Death, John Wetton.

Първият концерт на Анеке в София на 29 декември 2009 г. беше с Дани Кавана и влезе в историята като най-апокрифния концерт, правен някога у нас. За него нямаше нито един плакат и нито една реклама, но въпреки това билетите бяха изкупени за минути, а зала “Средец” се пръскаше по шевовете.

За разлика от ефектните шоута на The Gathering и Anathema, Анеке и Дани Кавана направиха концерт само с един прожектор и една акустична китара, а аплодисментите на публиката вероятно са сред най-дългите, последвали концерт у нас. Заради тях Анеке и Дани Кавана изпълниха всичките си песни, които бяха репетирали заедно, а когато те свършиха излязоха на бис поотделно.

Бисът на Анеке - Hey, Okay:

и уникалния кавър на Stairway to Heaven на Дани Кавана:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!