Анеке ван Гирсберген със специален видео поздрав към БГ феновете

OFFNews 25 ноември 2013 в 11:14 3124 3

 Анеке ван Гирберген
Анеке ван Гирберген

Певицата Анеке ван Гирсберген поздрави българските фенове със специално видео обръщение дни преди концерта си.

Бившата певица на култовите THE GATHERING ще представи новия си пети подред самостоятелен албум “DRIVE” в столичния клуб "RockIt" на 28 номеври от 21:00 часа.

Това ще бъде третото идване на Анеке у нас. Първото бе на 29 декември 2009 г. и влезе в историята като най-апокрифния концерт, правен някога у нас. За него нямаше нито един плакат и нито една реклама, билетите бяха изкупени за минути, а зала “Средец” се пръскаше по шевовете.

Вторият концерт на Анеке ван Гирсберген беше миналата година на 21 април в клуб Mixtape 5, който също бе препълнен с фенове на магнетичната рок дама.

Анеке е един от най-емблематичните женски вокали в музиката. Тя е лицето на авангардната и много нашумяла преди десетина години холандска група The Gathering. Напуска ги, когато са на върха на славата си, заради музикални различия. Всичките й следващи албуми – солови и с групата й Aqua de Annique, са коренно различни от меланхоличния метъл на Gathering. Коренно различни са и коцертите – от стадионите, които пълни с Gathering, Анеке рязко се преселва в малки и неизвестни зали без никакви ефекти, а за концертите обикновено научават само най-верните й фенове. За сметка на това става един от най-търсените гост-музиканти. Пее в проекти на Whithin Temptation, Anathema, David Bowie, Napalm Death, John Wetton .

Ето и видео обръщението на Анеке ван Гирсберген към българските фенове:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!