Андреа Бочели е боледувал от COVID-19 още през март

OFFNews 27 май 2020 в 11:15 2779 0

Андреа Бочели

Италианският оперен певец Андреа Бочели разкри, че е боледувал от COVID-19 още през месец март. Той казва, че е имал късмет, защото се е възстановил „бързо и напълно“.

В публикация във „Фейсбук“ оперната звезда обяснява, че не е разкрил диагнозата си по-рано, защото е искал да предпази семейството си от медиите, както и да не притеснява почитателите си.

„Пандемията, която разтърси света засегна, макар и леко, мен и членове от моето семейство. Не исках ненужно да притеснявам феновете си, исках да запазя и семейството си от вниманието“, казва той.

Певецът разкрива също, че вече е дарил кръв, след като е оздравял от COVID-19. „Когато ми предложиха да даря кръв, за да помогна в откриването на лек за COVID, отговорът ми беше моментално „да“. Това е скромен, но фундаментален жест, с който мога да изиграя моята малка роля в историята“, казва той.

Бочели разкри, че вече се е сблъскал с болестта още миналата седмица в интервю за „Уолстрийт джърнъл“. „Бях с цялото си семейство и всички се заразихме. Имахме температура, после треска и накрая малко кашлица“, казва той.

Певецът успял да се възстанови напълно преди концерта му в празната катедрала в Милано за Великден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови