Андре Рийо в навечерието на Рождество: Опитайте се да си бъдете вкъщи, да сте добри. Забавлявайте се, танцувайте!

OFFNews 21 декември 2018 в 14:20 3430 0

"Скъпи приятели, опитайте се да си бъдете вкъщи. Опитайте се да бъдете добри един с друг, да бъдете близо един до друг, да се забавлявате, танцувайте!” Това послание отправи към българската си публика маестро Андре Рийо.

Майсторът на цигулката, който събира стотици хиляди на концертите си, може да живее където пожелае, но избира да остане в родния Маастрихт при съпругата си Марджъри, с която споделя романтичен замък от XV век - с колекция от пеперуди, великолепни градини и часовникова кула. Там събира и семейството си за Рождество.

"Пътувам по целия свят и работя здраво, за да дарявам музика и радост на хората, но за Рождество винаги съм си вкъщи - казва Андре Рийо. - Никога не съм бил далеч от семейството си по време на тези празници – особено сега, когато мога да виждам озарените лица на внуците си и тяхното възхищение, когато видят коледната елха и подаръците под нея”.

Рийо и Марджъри имат двама сина и петима внука.

Първият му спомен от Рождество е църковният хор. „Пеех сопрано. Бях на 6 години и бях най-високото сопрано в хòра”.

Години след това Кралят на валса изнася своите традиционни коледни концерти в световните столици - Лондон, Париж, Виена. Репертоарът му включва 26 от най-прочутите мелодии за празника: White Christmas, Jingle Bells, The Christmas I Love, "Свята нощ", но винаги завършва с празничен концерт за своите съграждани в църквата „Св. Павел” в Маастрихт.

На 8 юни 2019 г. Андре Рийо отново ще свири в София, в зала "Арена Армеец", за да танцуваме на неговите валсове и за да видим, че животът е прекрасен, без значение дали е празник, или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!