Ана Пападопулу да ти е психотерапевт. Или Пенко Господинов. Снимат сериала 'Тревожност'

Снимките ще продължат до края на февруари, а зрителите пред малкия екран ще могат да го видят през есента догодина

OFFNews 01 декември 2023 в 16:13 2352 0

Ана Пападопулу

Снимка Мирамар филм

Ана Пападопулу

Снимките на новия българския игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Мирамар филм и Българска национална телевизия започнаха през ноември. Проектът е първият сериал спечелил финансиране от Националния филмов център.

Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, продължавайки творческия тандем познат от филмите „LOVE.NET“, „Вeздесъщият” и сериала „Порталът“ на БНТ. В сценарния екип се включват и авторите Емил Стефанов и Радослава Топалова.

Сериалът разказва истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всяка серия паралелно проследява случващото се в двата кабинета, както и отношенията между двамата терапевти.

Повечето от историите са базирани на реални случаи. Консултанти на сериала са известните български психоаналитици д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият Илиян Джевелеков е учил психология в продължение на няколко семестъра, преди да влезе кинорежисура в НАТФИЗ и отдавна е изкушен от тематиката.

В главните роли на психотерапевтите ще видим познатите и обичани от българската публика актьори Пенко Господинов и Ана Пападопулу. Семейството на психотерапевтите се допълва от Лора Христова.

Като техни пациенти ще им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов – Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова и други. 

Поддържащите роли на деца и юноши са поверени на млади и талантливи момичета и момчета от различни актьорски школи. Сред тях е и Евелина Бибова, изиграла ролята на Елица в най-новото заглавие на Мирамар филм „Чума“, който ще видим по екраните от 19 януари.

През 2021 г. в прайм тайм по БНТ беше излъчен продуцираният от Мирамар филм сериал „Порталът“ – 6 серии х 54 мин. с режисьор Илиян Джевелеков. Други успешно реализирани проекти на компанията са „Дзифт“„LOVE.NET“, „Вездесъщият”.

Снимките ще продължат до края на февруари, а зрителите пред малкия екран ще могат да го видят през есента на 2024 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика