Amazon изнася ''Властелинът на пръстените'' от Нова Зеландия, ще се снима във Великобритания

OFFNews 13 август 2021 в 11:10 5650 0

Снимка Amazon Studios

Технологичният гигант Amazon ще извежда снимките на сериала, базиран на фентъзи романа "Властелинът на пръстените" на Толкин, от Нова Зеландия и ги прехвърля във Великобритания, съобщава Би Би Си.

Все още неозаглавеният сериал пренася зрителя хиляди години преди събитията в книгите на Толкин "Хобитът" и "Властелинът на пръстените".

Компанията обяснява хода си като част от план за разширяване на територията за снимки и затвърждаване на присъствието си във Великобритания.

Amazon Studios похарчи $465 милиона за първия сезон на сериала, който ще бъде завършен в Нова Зеландия. Световният му дебют му ще бъде на 22 септември 2022 г. Очакват се още четири сезона, което ще направи сериала най-скъпият в тв историята.

Сред драматичните новозелански пейзажи са снимани носителите на "Оскар" Властелинът на пръстените" и "Хобитът" на Питър Джаксън.

В изявление, обявяващо решението, Върнън Сандърс - вицепрезидент на Amazon Studios, благодари на "народа и правителството на Нова Зеландия за техните гостоприемство и отдаденост и за осигуряването на невероятно място, откъдето да започне епичното пътуване на сериала "Властелинът на пръстените".

Министърът по икономическото развитие на Нова Зеландия Стюарт Наш изрази разочарованието си от решението. "Аз съм изключително горд от новозеланския тв и кино сектор. Решението на Amazon Studios по никакъв начин не отразява възможностите на нашата местна филмова индустрия и талантите на хората, които работят в нея", казва той.

Очаква се филмът да даде голям тласък на британската кино и телевизионна индустрия и да донесе стотици милиони долари на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови