Актьори и граждани на протест срещу уволнението на Александър Морфов от Народния

OFFNews 01 март 2023 в 20:05 4141 3

протест
Днешният протест в защита на режисьора Александър Морфов.

Протестиращи се събраха пред Народния театър "Иван Вазов" в подкрепа на режисьора Александър Морфов, който бе уволнен дисциплинарно.

„Ще се борим до последно, защото нещата излязоха извън контрол – и на политици, и на управляващи, и извън обещания и т.н., за което има факти“, каза пред медиите актьорът Валери Йорданов. "Атмосферата вътре е следната – аз разбрах от разплакани колеги, че Сашо е бил уволнен", разказа Йорданов.

Пред БТА той добави:

"Оттук насетне очаквам подкрепа от българите, от всички българи - защото бъдещето е в децата. Не е възможно да не можеш да вършиш работата, за която си бил повикан, и на чиято програма си лежал. Защото някой решава в един момент, че не си му угоден. Подкрепата е в това всички да се съберем и да кажем "Стига толкова!", "Стига ченгеджийница!", "Стига планове!", "Стига пари!", "Стига политика!". В сферата на изкуството и сферата на културата не може да има ченгеджийница."

"Александър Морфов няма да остане в историята на българския театър с това, което в момента се случва в тази сграда. Сашо Морфов ще остане в историята на българския театър с това, което е направил. А това, което е направил Сашо Морфов, е изключително значимо за българския театър. Това е, което мога да кажа, защото много думи разпиляват нещата“, каза Милен Миланов, актьор от театър „Българска армия“.

Сред десетките хора, събрали се на площада пред Народния театър бяха и актьорите Ани Вълчанова, Къци Вапцаров, Елена Петрова, журналистът Иво Инджев, режисьорът Боряна Пунчева.

Утре в 14:00 ч. ще има нов протест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

3

lilianasimeono1

02.03 2023 в 07:46

Елементарното домашно възпитание и професионалната етика важат дори и за гениите! А путинопоклонникът Морфов дори не попада в "гениалната" категория!

900

2

нещото

02.03 2023 в 00:05

В културата няма масто за политика и политици !!!!

5827

1

pisnamiotmutri

01.03 2023 в 21:19

Гражданите дават пример, че дори и да протестират ако господарите решат и оставаш безработен. Пореден добър пример, че трябва да слушкаш. Предния беше с Иванчева. И там протести и после затвор без доказателства и издържан детектор на лъжата публично. А за един и видео и снимки имаше и обикаля студиата да се кара.
 
X

Подкастът на OFFNews