4 филма, които да гледаме през февруари (трейлъри)

ОFFNews 31 януари 2017 в 17:40 15089 5

Малък Сечко има точно четири седмици. Вижте четири филма, с които да разнообразите последните студени дни, преди да се е разтопил леда навън, подбрани от Би Би Си.

1. Скрити числа / Hidden Figures

Филмът разказва за група афро-американски жени, които осигуряват на НАСА важни математически данни, нужни за пускане в ход на първата успешна космическа мисия.

Филмът на Тиодор Мелфи получи наградата на Гилдията на американските киноактьори в категорията "Най-добър актьорски състав” в Лос Анделис. 

В главните роли срещаме Кевин Костнър, Октавия Спенсър и Тараджи П. Хенсън.

2. Великата стена / The Great Wall

Филмът разказва историята на елитна военна част, която трябва да организира защита на цялото човечество срещу мистериозен враг, а действието се развива през 15 век в Китай. 

Това е най-скъпият филм, правен в Китай, а в главните роли виждаме нашумелите актьори на световната сцена в момента - Мат Деймън, Тиан Джин, Педро Паскал („Игра на тронове“), Уилям Дефо и Анди Лау.

Режисьорът Джан Имоу е познат на киноманите от филмите "Герой" и "Летящи кинжали", а "Великата стена" е първата му изцяло англоезична продукция.

Премиерата на филма в България е на 17 февруари.

3. Разстоянието между нас / Тhe space between us 

Футуристичната история разказва за момче, израснало на Марс. Единствената информация, която то получава за планетата ни е от разкази. Филмът показва показва Земята през очите му, когато я посещава за първи път. Когато среща любовта в очите на момиче от САЩ, започва да разбира какво е да бъдеш човек. 

Режисьор е Питър Челсъм, а в главните роли срещаме Ейса Бътърфийлд, Брит Робъртсън и Гари Олдман.

4. Аз не съм твоят негър / I am not your Negro 

Филмът разкрива връзката между борбите на афроамериканците за граждански права и сегашното движение на активисти "Black Lives Matter", което се бори срещу насилието срещу чернокожи и расизма, създадено от африканско-американска организация. 

Филмът на Раул Пек представя по свой начин недовършена книга на Джеймс Болдуин, чиито творби изследват проблемите на расата, сексуалността и класовите различия в Западните общества, най-вече в Америка от средата на 20 век.

Част от актьорския състав е Самюъл Джаксън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

6

Бухльо

01.02 2017 в 12:14

Афро-американци? В Африка живеят и араби, бербери и много други нечернокожи етнически групи. Това понятие афро-американец не е ли рестриктивно по отношение на тях - в крайна сметка им отнема възможността, да го ползват? ;)

23293

5

Стефан

31.01 2017 в 20:29

Че кои са пък изключенията? Освен запазилото се германско порно.
Де го френското кино, де го италианското? За разни чехски, полски и български, няма и да питам. Руското е станало същия буклук - само смени от руски на английски, и няма и да забележиш разлика.

23293

3

Стефан

31.01 2017 в 19:16

Ъхъ. Така си и знаех, че всичките бездарници от Питагор до НиколА Бурбаки са дилетанти, и чак откакто има американски негърки - математиката потръгна.
Да запитам. Не те обаче са виновни за издънките на НАСА, нали? Само един бял тъпак - Мещерски? Гаден руски хакер.
В омерика не обичаха ли много да плямпат за расизъм?