17 г. по-късно: Как изглежда плажът от култовия филм Плажът (галерия)

ОFFNews 24 август 2017 в 14:41 23553 0

Преди 17 години на големите екрани по света се появи култовата лента с участието на Леонардо ди Каприо "Плажът".

Филмът на Дани Бойл стана любим на поколения. С усещането за свобода, за живот извън системата, прекрасните пусти плажове, непринудената любов и спонтанни приятелства. 

Изгледът от самотния плаж Мая Бей на остров Фи Фи Лей стана символ не само на филма, но и на философията на щастливия безцелен живот, продиктуван изцяло от желанието за свобода.  

Ако отидете днес на емблематичното място обаче надали ще почувствате духа и атмосферата на филма. Причината - пясъкът на плажа дори не може да се види от рояка хора, които са решили да го посетят. 

"Когато най-накрая успяхме да паркираме лодката си до кея, близо до плажа, имаше повече от 10 000 лодки освен нашата. А водачът ни в тура до Фи Фи Лей изкрещя: "40 минути и се връщаш на лодката!" Групата ни от 23 души се опита да не стъпче някой, докато всеки от нас се опитваше да си направи снимки. Трябваше да измисля чудати пози, за да не се виждат на снимката стотиците туристи. Без успех", пише Сара Бътман за "Vice".

Вместо да снима себе си, Сара решава да заснеме туристите, вдъхновени от филма. На снимките и се виждат стотици цветно облечени туристи и забавни пози. Въпреки че е пренаселено, мястото си остава едно от най-красивите на света. 

Вижте снимките на репортера на "Vice" в галерията, а ако сте се отказали от екскурзия до Фи Фи Лей, може да си пуснете незабравимия филм с Лео или пък да чуете една също толкова емблематична част от него - саундтрака му и песента "Pure shores" на All Saints:

Снимки: Сара Бътман / Vice

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови