Обвиняват Брадли Уигинс и Sky в злоупотреби

OFFNews 05 март 2018 в 09:57 4311 0

Победителят в Тур дьо Франс през 2012 година Брадли Уигинс беше обвинен в злоупотреба с медицински средства, за да подобри своите резултати.

Твърденията се появяват в доклад на специална комисия на британския парламент. Според разследването колоездачът е използвал кортикостероиди не за лечение, а целенасочено в подготовката си за изданието на Тур дьо Франс, което печели впоследствие.

В доклада се твърди още, че Уигинс е употребявал също "Триамциналон", който се използва за лечение на астма. Той обаче не е лекуван от астма, а е използвал веществото, за да постигне идеалното съотношение на тегло и сила в организма си преди обиколката.

От отбора публикуваха специално изявление, в което отричат резултатите от разследването на комисията на британския парламент, като ги наричат "анонимни твърдения без нито едно доказателство".

Докладът от 52 страници на комисията по цифровите технологии, културата, медиите и спорта към британския парламент е изготвен на базата на продължило близо две години и половина разследване. В него се твърди още, че Sky използва забранени вещества, за да подобри издръжливостта на състезателите, а не само за медицински нужди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!