Микел Ланда избяга от Фрум, става лидер на Movistar

OFFNews 15 август 2017 в 22:25 2482 0

Микел Ланда подписа договор за 2 години с Movistar, признаха официално от прочутия колоездачен тим. Испанският отбор иска от месеци своя сънародник и сделката вече  е факт. 

"Това е невероятна новина за всички нас", каза генералният мениджър на отбора Еусебио Унзуе, "Той е млад, но след всичко показано смело прогнозирам, че ще води испанското колоездене в следващите години"

Баскът караше за най-могъщия тим в света - Sky, но беше в ролята на асистент на Крис Фрум. В новия отбор големите звезди са Найро Кинтана и Алехандро Валверде. Вторият обаче е пред приключване на кариерата, докато първият нещо се е скарал с ръководството на Movistar. 

Звездата на Ланда изгря на Джирото преди две години, когато завърши трети след великия Алберто Контадор и тогавашния си съотборник в Астана - Фабио Ару. Sky го лапнаха веднага, макар че направи първи труден сезон, успя да се утвърди.

Ланда беше най-голямата опора на Фрум на изминалия Тур дьо Франс, като специалисти отбелязаха, че май лидерът е в по-лошата форма. Но в крайна сметка Крис спечели благодарение невероятната подкрепа на отбора.

Баскът обаче се ядоса от ролята на "втора цигулка", която му попречи да мине по-напред в класирането. Все пак завърши четвърти в генералното класиране, на секунда от  тройката. 

След Тура помогна на съотборника си Михал Квятковски да победи в Класиката Сан Себастиан. Сам спечели два етапа в Обиколката на Бургос. В момента си почива, тъй като няма да участва на Вуелтата, въпреки че имаше огромно желание.

Дебютът му за новия тим ще е най-вероятно през октомври в Обиколката на Ломбардия. Няма съмнение, Movistar нанася двоен удар с привличането на Микел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Историите на Иво Иванов