Лидерът на "Скай" Герант Томас се оттегли от Джирото

ОFFNews 19 май 2017 в 13:51 2444 0

Лоша новина за феновете на колоезденето. Лидерът на "Скай" Герант Томас се отказа от Джирото заради болки, получени след катастрофата в неделя. Заспал полицай с мотор спря в лентата и предизвика страхотно меле.

Томас правеше отлично състезание до този момент. Уелсецът вървеше втори в генералното класиране преди инцидента. След катастрофата в километрите до финала асът на "Скай" загуби цели пет минути от фаворита Кинтана.

Боецът събра сили, за да направи феноменален часовник във вторник, финиширайки втори, връщайки две минути от загубеното. Уви, в следващите  два етапа се появи друг проблем освен пострадалото рамо.

"Коляното ме принуждава да спра, тъй като болката там е ужасна. Тази в рамото някак си пренебрегвам. Но ако продължа, всеки ден за мен ще бъде опит за оцеляване, а не състезание", написа Томас до феновете.

"Очевидно не е приятно да напуснеш състезание, което е било твоята главна цел през годината. Но трябва да погледнем и общата картина", аргументира се лидерът на "Скай".

Това е втори нещастен инцидент с Томас на подобно ниво. Той беше принуден да напусне и Тур дьо Франс преди 4 години, когато падна лошо още в първия етап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови