Крис Фрум вече е почти напълно възстановен

OFFNews 13 април 2020 в 09:16 4575 0

Британската звезда в шосейното колоездене Крис Фрум заяви, че е почти напълно напълно възстановен след тежкото падане по време на тренировка преди състезание във Франция през лятото на миналата година.

Фрум пострада сериозно, след като загуби контрол при висока скорост преди четвъртия етап от Критериума Дофине на 12 юни.

Той беше откаран в болница с увреждане на гръбнака и фрактури на десния лакът и на бедрената кост, както и на няколко ребра.

"Възстановяването ми върви доста добре. Мога да кажа, че почти приключи. Все още правя някои специални упражнения, за да подсиля дясната страна на тялото ми, която нараних при падането, но като цяло мога да тренирам нормално и се чувствам добре", коментира 34-годишният състезател на Инеос.

Британецът в момента е в южна Франция, където се готви самостоятелно по време на периода на карантина заради пандемията от коронавирус.

Фрум е печелил трите най-големи колоездачни обиколки. Той има четири победи на Тур дьо Франс (2013, 2015, 2016 и 2017 година), два пъти триумфира във Вуелтата на Испания (2011 и 2017) и веднъж в Джирото на Италия през 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови