Дилън Хрьоневеген спечели най-дългия етап на Тур дьо Франс (видео)

OFFNews 13 юли 2018 в 19:32 2253 0

Състезаващият се за "Team LottoNL-Jumbo" Дилън Хрьоневеген спечели седмия и най-дълъг етап на тазгодишната колоездачна обиколка на Франция. Холандецът пресече първи финала на 231-километровия етап от Фужер до Шартр и надделя над Фернандо Гавирия и Петер Саган. Хроневеген завърши с време 5 часа 43 минути и 42 секунди.

Успехът е втори за колоездача в Тура, след като миналата година той спечели кралския спринт на "Шанз-Елизе". Днешният равнинен етап, който предложи само една височина от четвърта категория, не донесе сериозни размествания в генералното класиране, но позволи на белгиеца Грег ван Авермат да увеличи преднината си на върха в подреждането пред втория Герант Томас на 6 секунди.

Носителят на "жълтата фланелка" взе бонус точките при Нонвилие-Грандю, с което удвои аванса си пред втория в подреждането британец. В генералното класиране след седмия етап води с Ван Авермат с общо време 28 часа, 19 м инути и 25 секунди.

Томас е втори на 6 секунди, а трети с пасив от 8 секунди е американецът Тиджей ван Гардерен. Четирикратният победител Крис Фрум е 14-и в подреждането на 1 минута и 5 секунди зад носителя на жълтата фланелка.

Иначе финалът на етапа беше много труден, като нито един отбор не успя да направи отлично извеждане. Единствено Фернандо Гавирия имаше съотборник в последните 800 метра, като отново Максимилиано Рикезе изведе спринтьора си, но колумбиецът тръгна прекалено рано.

Хрьоневеген успя да размине Гавирия в последните 150 метра, докато трети финала пресече Саган пред французина Арно Демар. В спора за зелената фланелка Гавирия намали преднината на Саган на 31 точки, като взе с 12 точки повече от световния шампион. След седем етапа Саган е с 234, а Гавирия има 203.

Утре предстои осмия етап в Тура, който е между Дру и Амиен с дължина от 181 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови