Арестуваха колоездач-измамник във Франция

OFFNews 02 октомври 2017 в 16:52 2559 0

Комисар на Международния колоездачен съюз проверява велосипед за скрити подобрения

Френски колоездач е бил арестуван, след като във велосипеда му е бил открит малък мотор, съобщи местната федерация по колоездене.

Състезателят е аматьор на 43 години, но името му не се съобщава, тъй като тече разследване. Той е участвал на състезание в Югозападна Франция от трета категория, като силното му представяне е повдигнало много въпроси у съдиите, които са се обърнали към местната антидопингова агенция, която е действала заедно с полицията.

Мъжът напълно признава вината си, но твърди, че е използвал механичния допинг едва в края на състезанието, което така или иначе щял да спечели. Случаят е първи във Франция, където са особено чувствителни по отношение на честността в колоездачния спорт.

"Използвах моторчето съвсем за кратко в края на състезанието. Знам, че всички ме мразят, но какво толкова е станало. Не съм убил дете, нито съм продавал дрога. На 43 години съм, кариерата ми е пред своя край. Положителното в цялата работа е, че покрай този случай ще бъдат разкрити и други, тъй като не съм аз единствен, който го прави", споделя неназованият по име мъж пред "Франс Бльо Перигор".

Използването на скрит механичен мотор в колоездачно състезание не е първи подобен случай, но като цяло се случва рядко в аматьорско състезание участници да използват забранено задвижване.

През това лято имаше подобен случай в Италия, а през миналата година белгийски състезател бе наказан за 6 години извън спорта, след като използва подобен мотор по време на световния шампионат по велокрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!