Афроамериканец от NFL обвинен в расизъм заради тост за "по-бели дечица"

OFFNews 17 февруари 2019 в 15:11 3198 0

Антирасистката реторика явно е достигнала до абсурдна фаза. Показателно за това е случилото се с тъмнокожия играч на тима от NFL ЛА Чарджърс Джалийл Адей и бялата му половинка Линдзи Нелсон. Двамата имат едногодишен син Зион.

Двойката качи в Инстаграм видео от вечеря с приятели от различни раси. В него се чува как един от присъстващите, като се смята, че това е именно Адей, вдига тост с пожеланието за "повече по-бели дечица", което е повторено и от останалите. Футболистът се появява по-късно в кадъра със сина си в ръце.

Двойката веднага беше нападната с обвинения, което принуди съпругата на Адей да направи профила си поверителен. Куриозното е, че и самият футболист беше обвинен в расови предразсъдъци и колоризъм, въпреки цвета на кожата му. Други пък използваха повода, за да покажат красотата на тъмнокожите бебета.

Темата за расизма в NFL е много чувствителна от 2016 година насам, когато Колин Каперник започна протеста си срещу полицейското насилие над афроамериканци, като отказа да се изправи на крака за химна. Той беше низвергнат от лигата, но получи силна обществена подкрепа.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Baller Alert (@balleralert) на

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови