Общината проверява рушащата се къща в „Банишора“

Мадлен Шишманова 17 август 2012 в 14:23 2274 0

Паднала тераса на сграда в София. Снимка: Сергей Антонов
Паднала тераса на сграда в София. Снимка: Сергей Антонов

Общинска проверка на рушащата се къща в кв. "Банишора" разпореди кметът на район "Средец" Тодор Кръстев след сигнала, подаден от OFFNews.

Разбрахме за състоянието на къщата, когато подадохте сигнала, обясни районният кмет. В същото време жители на квартала са категорични, че многократно са подавали сигнали. 

"С тази проверка ще разберем дали част от сградата е общинска собственост. Ако е, тя ще получи финансиране от общината и ще бъде укрепена. Ако състоянието ú е много лошо, ще се наложи да бъде съборена", каза Kръстев пред OFFNews.

Часове след първия отговор на общината кмета на район "Средец" потвърди, че първите два етажа на къщата са общинска собственост. Таванското помещение е на друг собственик. "Ще търсим собственика, за да огледаме и горе. След това заедно с него ще решим какво да правим с къщата- дали да я събаряме или да я укрепим. На втория етаж има наематели, които не се оплакват от състоянието на дома си", заяви Кръстев. 

Къщата се намира на ъгъла на ул. "Струга" и ул. "Софроний Врачански" и е в окаяно състояние. Терасата на първия етаж е паднала преди около 6 години. От мястото на счупената тераса все още стърчат железа. Терасата на втория етаж може всеки момент да падне.  На метър от къщата има градинка с голяма детска площадка. От страх да не падне нещо на главата им, хората минават от другата страна на улицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови