Депутатите се карат за бюджета на БНТ. Дават пари на Зайо Цициновци, възмути се Шопов

Мая Младенова 03 декември 2013 в 15:28 9809 13

Депутатът от
Депутатът от "Атака" Павел Шопов.

 

Една от най-дискутираните теми в дебата по приемането на Бюджет 2014 г. на второ четене в парламента бяха парите на БНТ за следващата година.

В проекта, предложен от правителството, се предвижда намаляване на средствата на националната телевизия от близо 70 млн. лв. за тази година на малко над 65 млн. лв. за 2014 г.

От ГЕРБ предложиха БНТ да получи с 10 млн. лв. повече от предвиденото, за да може да се справи с новите предизвикателства на цифровизацията и да може да купува нови качествени продукции. Предложението им беше отхвърлено.

От своя страна "Атака" предлага държавната телевизия въобще да не бъде финансирана от бюджета, а да се издържа сама.

"Всички знаем, че БНТ в момента участва в метежа. Това е неoспорим факт и всички ние, безспорно, който го знае, но си трае и си мълчи просто, прикрива една истина. 

ГЕРБ, които са основни участници в този акт на метежа, желаят БНТ да бъде премирана. И без това БНТ получава страшно много пари за това, което върши. А тя се е отдала на т.н. външни поръчки - правят се едни филми "Четвърта власт" и подобни дивотии от Зайо Цициновци и подобни, които гълтат огромната част от този бюджет, който българският данъкоплатец дава, плаща с триста зора", обяви Павел Шопов от "Атака".

В началото на протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС продуцентът на филма "Четвърта власт" Найо Тицин се маскира като лидера на националистите Волен Сидеров и така дефилира по жълтите павета около Народното събрание.

А пък лидерът на "Атака" Волен Сидеров се опита да нахлуе в БНТ, за да им поиска сметка защо отразяват протестите около парламента.

"Искате да запушвате устата на опонента по този безпрецедентен за България начин - да спирате национална медия чрез нула средства, това е позор (...).

Спрете илюзиите, освободете оковите и дайте думата на опонента. Защото иначе ставате репресивен орган в Народното събрание", апелира Снежана Дукова от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!