Из делниците на един луд (28 октомври – 1 ноември)

Тони Филипов, д-р 03 ноември 2013 в 18:38 25489 31

Из делниците на един луд
Из делниците на един луд

Понеделник, 28 октомври

Сръбският вестник „Блиц" пише за гей скандал в Сръбската православна църква. Седем членове на Синода били гейове. А други трима били под подозрение, но без доказателства... Сръбските журналисти се притесняват, че това били високопоставени в църковната йерархия хора и може да имат и педофилски прояви... Като нищо имат.

Слава на Господа, че досега ни опази от такъв скандал, макар че само той си знае какво му е струвало...

Пък македонската църква забранила на свещенослужителите си да ползват Фейсбук. Всеки башка, македонците бамбашка… В целия друг свят ФБ и интернет изобщо се използват, за да се разнася Словото Божие, в Скопие е забранено. В Скопие Господ още ходи на магаре…

Македонецът Ристоско Йосифовски влиза в Скопие на магаре.Македонецът Ристоско Йосифовски влиза в Скопие на магаре.

Главният прокурор Цацаров поиска имунитета на Станишев във връзка със следствието срещу него, че загуби едни секретни доклади като беше премиер. Станишев вика, че това било по негово настояване. Писал на прокуратурата или да повдига обвинение, или официално да се отказва. Та по тоя повод журналистите питат Борисов как ще коментира. Отказа.

"Никога, вика, не се изказвам по такива теми - съд, прокуратура. Започнем ли да се изказваме, това означава, че не е добре. Това са независими съдебни системи - каквото са преценили, и едното, и другото, е тяхна работа.»

Така е. Бойко винаги е уважавал съдебните системи. Е, не баш съвсем винаги, де... Имаше време, когато викаше «Аз ги хващам, те ги пускат...» И се хвалеше, че при всеки удобен случай друса крушата на правосъдието: «Виждам, че вече крушата се друса. Съдът и следствието не излизат от устата на журналистите, което ме радва и аз непрекъснато им подавам теми, за да има приказка.» ("Банкер" от 23.02.2002)

Ако сте в стрес един месец, броено от днес, да знаете, че е от смяната на времето. Учените са установили, че рязко се увеличават безпричинните скандали на работното място и вкъщи. Препоръчвам един месец да избягвате работата. А също и тъщата. Обяснете ѝ човешки, че е за нейно добро. Препоръчвам също първата седмица да спите по един час повече. Пенсиите, извинявам се, но съм длъжен да напомня. Редът е следният: събуждате се, ставате, пишкате, а не обратно. При смяна на времето често става объркване.

 

Вторник, 29 октомври

Тетка Цачева обяснява на Анка и Виктор как герберите максус гласували за мораториума за продажбата на земя, за да нахендрят червените. Анка я пита: „Не противоречи ли на Договора ни за присъединяването?” „Това, вика Тетка, не е наш проблем, на опозицията.”

Само дето не рече дреме ни на оная работа… Ей, тия малоумници са способни да ни изкарат от ЕС ей така, само за да гледат сеира на Станишеви!

„Новинар”: „Бареков поведе бунта срещу кмета на Пловдив”. Обаче като прочетеш дописката не излиза точно така. „След като политиците не се сещат за хората, хората трябва да подсетят политиците да си ходят“, обясни Николай Бареков, който се присъедини към протеста.”

Който се присъедини към протеста… А не протестът към него!

Тоя, каквото е прилепало, ще стане голям политик. Чел съм, че точно така се пробивало в политиката – намираш една голяма тълпа, която отива някъде, и заставаш начело…

Под дописката в „Новинар” има цели 6 коментара, всичките с комплименти за Бареков. Не е хубаво, когато в един вестник дописките се спускат отвън, а коментарите се пишат от редакцията. Така мисля, но може и да не съм прав.

„Стандарт”: „Протестиращите се присъединиха към откритото студио на "България без цензура" и Николай Бареков. Той категорично отрече да има нещо общо с протестите.”

„24 часа”: „Аз съм един от организаторите на акцията на шофьорите заедно с Наско Райфъла и рокерите, призна Бареков…”

Тоя успя да обърка дори медийните си партньори! Между другото, не бил от Пловдив, а от провинцията. От с. Баня, на 52 км. от Пловдив. Но явно се срамува от този факт, щото го крие. Човек не трябва да крие, че е от село, особено когато не може да се скрие…

Ако ви интересува, можете да си направите съответните изводи чии са споменатите вестници. Отразяването на „бурната” политическа деятелност на Дудука е много добър индикатор за това. Лично ние сме си ги направил. Само „Сега” и „Дневник” не отразяват тая деятелност…

Сряда, 30 октомври

Ало, пенсиите. Британско изследване доказало, че жените правят повече секс, когато получат пари. Възбуждали се от шума на едри банкноти.

Братя, нищо не ви пречи да давате на бабата едни 100 лв. на цяло да ги подържи. Разбира се, после сте в правото си да си ги вземете… Два пъти проверих, не пише, че парите непременно трябва да останат за нея. Казано е само: „Щом вземат в ръце банкнотите, представителките на нежния пол моментално се възбуждат.” Допускам, че като си ги вземете обратно, престават да се възбужда, но вие вече ще сте си свършили работата и това няма да ви засяга. И в природата е така. Писал съм ви за паяка пизаура, който носи на женската подарък добре опакована муха. И докато тя развива подаръка, мъжкият я праска бързо, грабва си обратно подаръка и изчезва… Велико нещо е еволюцията.

А ако ме питате откъде 100 лв. на цяло, ще ви кажа. Преценявате колко често ще ви трябва банкнотата и се събирате съответния брой пенсии. Например 30 души и всеки дава по 3 лв. и 33ст. и готово.

Когато човек си има парета, като Хю Хефнър, може да възбужда и по няколко девойки наведнъж. Когато човек си има парета, като Хю Хефнър, може да възбужда и по няколко девойки наведнъж.

Ох, братя, и вашата не е лесна. Сещам се за пенсионера Иванов, който страдал от тройственост – с единият крак бил в миналото, с другия се опитвал да прекрачи в бъдещето, а между краката му била страшната действителност…

Понеже казахме, че еволюцията е голяма работа. „Труд” писа: „Насекомите стават хомосексуални по невнимание”. Проучване на израелски учени установило, че насекомите не изпитват привличане към същия пол по природа, но често се опитват да осъществят хомосексуални контакти по невнимание. Като ги обхванела "репродуктивната треска" те скачали на каквото им падне и ставали "гейове по невнимание". Ръководителят на проучването д-р Инон Шарф вика: "В процеса на еволюцията те са приели риска да допускат някои грешки, вместо да се колебаят и да губят време, за да разпознаят пола на партньора…"

Ама то и при хората май така става, по невнимание. Проблемът е, че на някои им харесва… Но щом е еволюционен механизъм, нищо не може да се възрази.

БГНЕС съобщава приятната новина, че ново медицинско изследване показало, че умерената консумация на ракия намалява нивото на лошия холестерол и влияе благоприятно върху кръвното налягане.

Съобщавам ви го, щото става дума за медицинско изследване. Иначе отдавна се подозираше. Спомняме си как преди години в Кърджали една цяла сватба се натръшка от салмонелоза. Но сред хоспитализираните лица нямаше нито един ракиджия. Което, доказва, че болестите ходят по трезвениците.

Не че ви призовавам към пиянство, но няма да скрия от вас, че намирам въздържателя за кисел тип, на такъв всичко му е криво. Един приятел вика, че животът бил обвързан: поживееш – припие ти се, пийнеш – преживява ти се…

Сигурно ще се питате защо не коментирам студентската окупация. Първо щото писах на друго място по темата. И освен това ми отне малко време да си изясня на чия страна съм и защо. Не знаех кои са тия младежи вътре в университета, нито кого представляват, нито какво искат… Но в неделя видях кои са отвън, на двора. Всеизвестното Петно беше отвън. И една госпожа, за която от контрапротестите съм си съставил мнение, че е сред най-ощетените в генетичната лотария… Видях и бръсната глава. И червен депутат. Чух малоумни крясъци… С една дума чух и видях достатъчно, за да реша, че тези отвън не са моите хора. И така реших, че съм изкъде тези отвътре.

В момента не може да се коментира спокойно и разумно. Обществото е категорично раздвоено. Едните ще ти кажат браво без да са те разбрали, другите ще те напсуват без да са те прочели…

Чудя се как хората успяват толкова лесно да си съставят категорично мнение?!

Четвъртък, 31 октомври

Лидерът на ДПС Местан вика по повод класацията на сп. "Форбс" за най-влиятелните българи, която тази година се води от шефа на КТБ Цветан Василев с подгласник Ахмед Доган, че не познавал банкерчето и лично той не бил усетил влиянието му. За седмото място на Пеевски вика, че било незаслужено. Според него, ако ставало дума за тежест или влияние при вземане на политическите решения, Делян Пеевски нямал място сред първите 100. Съгласен сме с агата. Както е известно, Пеевски не стъпва в НС. Е как влияе тогава? Ако не влияе на политическия живот в събранието, къде влияе? По разни тъмни кьошета сигурно… Не, това е несериозно.

Местан се възмущава, че Орешарски не бил в първите десет. И повечето депутати и политици от БСП се чудят на тоя факт. Що се чудите бе, господа?! Че каква работа има една марионетка, когато става дума за измерване на реалното влияние? Класацията е за шахматистите, не за фигурите, не ли? Не, ама да!

Главният редактор на „Форбс” Йордан Матеев, явно и той е усетил, че се получава малко кофти, та направил уговорка: "Това не е класация на положителните герои, нито на отрицателните. Тя измерва влиянието, независимо дали то е за добро или лошо."

Да ги кажем героите, пък хората не са прости, сами ще си решат добри ли са, или напротив. Първи е Цветан Василев, втори Доган, следват момчетата от ТИМ - Иво Каменов, Марин Митев, Тихомир Митев, шести е Станишко, седми Пеевски, после Цеко Минев и ортакът му Ивайло Мутафчиев, десети Валентин Златев. Борисов, който лани лидираше, сега е изпаднал на 11-та позиция. Според Медиапул много депутати изтълкували тази класация на най-влиятелните люде като признание, че задкулисието контролира държавата.

Изглежда, че бяхме много прав миналия път, като рекохме, че олигархията минава от представителна към пряка демокрация…

Очакванията ни не останаха излъгани, граждани. Депутатката Снежана Дукова, която замести оттеглилата се Йоана Кирова, направи кратък, но вълнуващ дебют. Изригна срещу председателя на НС Миков, щото позволявал на Мая Манолова „да замърсява интонационната среда с високи децибели”. Но явно ѝ се видя недостатъчно, та добави към децибелите и хормони: „Нека Мая Манолова да си намали мъжките хормони".

Зер ѝ растат мустаки на Манолова? Не вярвам. Доколкото мога да преценя, пък и каквото се чува оттук-оттам, на Манолова са ѝ в повече женските хормони, естрогените, не тестостеронът.

Пък Ташко Ерменков се изказа за калинковъдството при ГЕРБ. Как сменили половината държавни служители и си турили свои без конкурси. И роди сентенция: "Калинка по калинка - вир, а сладката държавна служба - язовир".

На негово място щях да си я запазя тая умност само за мен си…

В същност, той се казва Таско, но на галено му викат Ташко и не мисля, че е незаслужено…

Пък Цвета Караянчева от ГЕРБ им изреди техните зетьо-шуро-баджанакизми. Спомена и несъстоялия се вътрешен зам.-министър Иван Иванов. При което Данчо Ментата се вбеси: "Караянчева ми говори за едно момче, което 4 месеца е продавало застраховки от СИК. А Борисов е един от основателите на СИК. Борисов е мутра!"

И сега мутрата, пардон, Борисов, ще го съди. Мисля обаче, че няма шанс. Ще стане като с духовния педераст (Сидеров срещу Расате), дето съдът реши, че „въпросното словосъчетание е ново в българския разговорен език и е много трудно да се каже дали е обидно”. Мутра също е нова дума. До 1989 г. нямаше мутри.

Петък, 1 ноември

Проучване на американски психолози, цитирани от "Дейли телеграф" твърди, че хората започват да лъжат повече в следобедните часове. Тогава самоконтролът намалявал в следствие на умората. И тъкмо си помислих да предложа официално НС да работи само до обяд и прочетох едно изречение, което обезсмисля предложението. Тази зависимост се отнасяла за хората с високи етични стандарти, които сутрин винаги се държат морално, но следобед се подхлъзват. Обаче неморалните си лъжели през целия ден еднакво. За тях нямало значение сутрин ли е, обед ли е, или икиндия… За истинския лъжец всяко време е добро...

Следващото изказване на министър Стойнев, цитирано в „Труд”, е направено около обяд, та ми е трудно да го квалифицирам. „Очакваме 2,8 млрд. евро приходи от "Южен поток".

Лелей… Ще се овъртолим в кинти! Така излиза на първо четене. На второ четене не е баш така. Защото тия 2.8 млрд. ще ги вземем за 30 години. Евентуално. (За толкова дълъг хоризонт е задължително да се каже „евентуално”, иначе е богохулство!) Което прави по 93 млн. годишно.

Ама работата не само, че не е толкова проста, ами просто не е така… Щото БЕХ трябва да участва със 625 млн. евро собствени пари. Орешарски вика, че нямало да ни струва нито лев, но това го каза в късния следобед! Макар че Орешарски точно би могъл да го каже и преди обед. БЕХ ги няма тия пари, та ще ги вземе от „Газпром” назаем и ще ги връща 22 г. от транзитните такси… Отделно сме щели да получаваме дивиденти, но когато системата се натовари изцяло, а тя може и да не се натовари… Чета, че „Син поток” и „Северен поток” работели на около 50% от капацитета си. В блога на Илиян Василев чета също, че с пускането на новия газопровод се лишаваме от текущите приходи по транзита на газ по сегашните магистрални газопроводи към Турция и Гърция. За което управляващите също си траят. С една дума фанфарите са доста пресилени.

Пак в „Труд” пишат: „Руски вестник: "Газпром" се продаде на България”. Стига, бе! Купили сме "Газпром", който има оборот няколко пъти БВП на Бегето, мързи ме да сметна колко. Всъщност, налага се, иначе няма как да повярвате, че е възможно да ги купим. Годишният оборот на газовия гигант е 3600 млрд. рубли, или 160 млрд. лв. Значи два пъти пикливия ни БВП.

Обаче в „Труд” са се объркали. "Комерсант" е написал: "Газпром се предаде на България". Което е коренно различно от продаде, макар и да не е по-възможно. Девизът на предалия се, ако не знаете, е „Мачкаме наред!”. Казвал съм, но не пречи пак да напомня случая с Жан Виденов. Когато се дръвчеше на „Газпром”. И дойде лично Рем Вяхирев да му обясни, че не е прав. Още на летището се спрял срещу него и му рекъл: „Мога да мина през теб, мога и да те заобиколя…”

То хубаво, че междувременно им се наложи да заобикалят и Украйна, а, дето се вика, доста е трудно да заобиколиш всички страни…

Както и да е. И да ги купим, и да ги победим, е еднакво преувеличено. Мисля, че „Комерсант”, по съвет от „Газпром” вероятно, ни прави малко вятър, убеждава ни колко добра сделка сме сключили…

Агенция ПИК съобщава, че във връзка с днешния празник на Будителите ранобудни студенти посетили дома на експремиера Борисов в Банкя и му занесли тикви.

Студентите уважиха бившия премиер Борисов по повод деня на будителите. Студентите уважиха бившия премиер Борисов по повод деня на будителите.

Много нетактично от страна на студентите. Няма как вече да се отрича, че студентските окупации са подбудени от ГЕРБ и обслужват тях. Но Бойко явно е по-дискретен и не излязъл нито да приеме подаръците, нито да дари децата с лакомства.

Грозна инсинуация е казаното от Бареков, че едва ли не Бойко раздал на младежите по шепа амфетки. Бареков не го казва баш така, а само инсинуира, че Борисов ги е произвеждал: „Оказа се, че Борисов и Бориславова са прикривали данъци. Въртели са схеми през една офшорна компания, която е дублирала тяхна фирма в България. Най-вероятно, според мен, става дума за синтетична дрога , макар че формално се води за производство на химикали и текстил…”

То и „Кинтекст” се води за текстил и кинкалерия…

Та Бареков вика, че следващата седмица щяло да стане важно събитие, което направо да разпадне ГЕРБ. Ще чакаме и междувременно ще се ослушваме за линейката… „Всички, които идват при нас, са с ясното съзнание, че идват при бъдещия премиер. Народът иска да знае кой ще го управлява, ако движението спечели властта и затова го обявявам…”

До 6 месеца щяло да стане.

Много си е играла природата да създаде тоя образ невъзможен... Малко Тартарен от Алфонс Доде, малко Бъмбъл от Дикенс, мистър Седли на Текери, барон Мюнхаузен на Рудолф Распе, малко Рачко Пръдлето и Хаджи Генчо за натюрел…

Изобщо рече ли природата да се ебава с някой, нема спиране…

Пък вчера „Стандарт”, който също ни информира най-редовно за поредната криза в идентичността на Бареков, писа, че в Петрич бъдещият премиер рекъл: „Няма да се правя на Стамболов, на Ангела Меркел. Гледайте на мен като на Барак Обама. Човек, който работи за българския народ, както Обама за народа си".

Наистина смятам, че една линейка трябва да се държи в готовност.

Ей, вулканът Етна се събуди, ние не щем!

 

To be continued

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!