Николай Кокинов консултира защитата на Чеци

19 септември 2013 в 09:57 3622 1

Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС
Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов се включва като консултант в защитата на Николай Русинов-Чеци, който е обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Това съобщава днес в. "Труд".

Кокинов напусна поста си в прокуратурата след изтичането на записите от дома на експремиера Бойко Борисов в Банкя. От тях ставаше ясно, че Кокинов търси подкрепа за издигане в йерархията на държавното обвинение, като намеква също, че правителството на Борисов седи и зад назначението на главния прокурор Сотир Цацаров.  

Отскоро Кокинов вече работи като консултант на столичния адвокат Иво Найденов. "Така е. Няма да отрека", признал бившият градски прокурор пред "Труд". Той дори вече се е явявал на дело в спецсъда заедно с адвокат Найденов. 

"Кокинов може да консултира всеки, защото е грамотен юрист и в крайна сметка работата му е свързана с правото. Всеки нормалномислещ адвокат би се възползвал от неговите знания и опит", коментира и адвокат Найденов.

Уволнението на Кокинов не му позволява да работи като защитник, но не му забранява да дава консултации.

Срещу Кокинов бяха образувани две дисциплинарни производства. В момента той обжалва освобождаването му от длъжност пред Върховния административен съд (ВАС), именно заради желанието му да работи като адвокат, припомня "Правен свят". "Аз нямам намерение да се върна на работа в съдебната система, но искам да имам възможност да се запиша в адвокатска колегия", каза преди месец Кокинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови