Авиоотряд 28 харчил по килограм ядки на час

23 юли 2013 в 17:07 3581 9

Венцислав Лаков, шеф на анкетната комисия за
Венцислав Лаков, шеф на анкетната комисия за "Авиоотряд 28". Снимка: Сергей Антонов

Предишната власт е харчила стотици левове за кетъринг и поръчвала килограми ядки при полетите с "Авиоотряд 28".

Това стана ясно на днешното заседание на временната комисия в НС от данните, изнесени от председателя й Венцислав Лаков. Въпреки че беше поканен днес военният министър Аню Ангелов не се отзова на поканата на комисията. 

За полетите на властта са поръчвани много екстри, съобщава БНР, като се позова на председателя на комисията Венцислав Лаков.

"При полет на 7 март 2011 година, по маршрут София – Сараево, при който лети министърът на външните работи тогава Николай Младенов, който трае 2,20 часа и струва 7167,72 лева за гориво – кетърингът е на стойност 355,33 лева. В Сараево се налага допълнително зареждане за 340,82 лева. Ядките са 2 килограма. "Буди съмнение такава производителност и такава консумация", коментира Лаков.

При друг полет пак с Николай Младенов на борда на 9 ноември 2011 година, от София – Дамаск – Сана с кетъринг за 579 лева само полетът струва 25 231 лева. Тук освен ядки има и 20 шишета от 50 грама уиски, водка, джин, бейлис. "Това са отчетни официални документи представени от МВнР", каза Лаков. Командирът на ВВС каза, че при тях единственото, което се осигурява на борда е вода.

След изнесената информация Лаков срещна лек отпор от колегите си от ДПС. 

„Малко прекалихме с ядките, чесън ли да ядат, шкембе чорба ли да ядат”, коментира Рамадан Аталай от ДПС.

„Г-н Аталай, може би попрекалихме, но не ние, а тези, които са били на борда, защото скоростта, с която унищожават ядките, сравнена с полета е по килограм на час. Един вид летяща фуражомелка. Тези количества са смущаващи. Може следващият път да си направим експеримент дали ще се справим с два килограма бадеми и лешници”, отговори Венцислав Лаков, цитиран от "Фокус".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews