Волен с пистолет в парламента, пазят го шестима (снимки)

Елица Мартинова 28 юни 2013 в 09:15 11113 41

Волен Сидеров пристига въоръжен с пистолет на работа в парламента. Снимка: Булфото
Волен Сидеров пристига въоръжен с пистолет на работа в парламента. Снимка: Булфото

Депутатът и лидер на "Атака" Волен Сидеров дойде на работа въоръжен с пистолет тази сутрин. Той влезе в сградата на парламента, ограден от шестима души. С "Айде разкарайте се, бе!" той изгони журналистите, които се опитваха да му зададат въпроси отвън.

Сидеров пристигна в 8,45 ч. - 15-ина минути след началото на протеста пред плътно заградената от ленти и полицаи сграда на Народното събрание.

50 метра преди входа на НС срещу "Св. Александър Невски" на помощ на Сидеров се притекоха шестима души.

Тяхната задача не бе да го пазят от протестиращите, които са от другата страна на сградата, а да отблъснат журналистите, които бяха наобиколили националиста.

"Айде разкарайте се, бе", бяха единствените думи, които Сидеров процеди към репортерите.

Вчера лидерът на "Атака", позволил си да нахлуе в сградата на БНТ, за да търси сметка от ръководството на телевизията как отразява протестите, дойде на работа с палка.

Днешният парламентарен ден започна заради отсъствието на ръководството на НС. В 9.10 ч. ги нямаше и председателя Миков, и заместниците му Мая Манолова и Христо Бисеров. В кулоарите на парламента пък червеният депутат Янаки Стоилов пък се отби в стаята на "Атака", за да "покани" депутатите на заседанието. Работата на парламента започна в 9,15 ч., след като националистите (но без Сидеров) влязоха и регистрираните народни представители бяха 128. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!