В БСП няма да има оставки, ръководството иска вот на доверие от своите

Елица Мартинова 18 юни 2013 в 14:00 4819 7

БСП. Снимка: БГНЕС
БСП. Снимка: БГНЕС

Мнението на Изпълнителното бюро на партията е, че би било безотговорно в този момент да се подават оставки, заяви на пресконференция на левицата лидерът й Сергей Станишев.

В същото време той обяви, че в четвъртък да бъде свикано заседание на Националния съвет на партията, от който червеното ръководство ще поиска вот на доверие.

OFFNews излъчи брифинга на живо.

Като един от аргументите за липсата на оставките в БСП въпреки многобройните призиви Станишев посочи, че това бил мечтаният сценарий на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Според председателя на БСП оставките, вкл. неговата, биха довели до вътрешнопартийна криза и нямало да укрепят правителството на Пламен Орешарски.

"Готов съм да кажа немалко истини, които твърде често са премълчавани. Зад загрижеността за партията на думи прозират много различни интереси. Маските трябва да паднат. Няма по-добра аргументация от истината", закани се Сергей Станишев по повод вътрешните борби в левицата.

Лидерът на БСП изрази и единодушната подкрепа на партийното ръководство за действията на кабинета "Орешарски", като изброи кои са неговите достойнства - пакетът социални мерки, намеренията за регулиране на процента държавни пари в банките. 

Станишев не подмина и темата за протестите и назначението на Делян Пеевски в ДАНС: "Трудно може да се отрече, че в последните два дни се променя и характерът на протеста, особено във вечерните часове. Не е трудно да се досетим кой стои зад това. Зад това стои партия ГЕРБ."

До момента оставката на Станишев поискаха структурите на БСП в Пазарджик и Стара Загора, социалистите от столичния район "Витоша", младежката организация на БСП в Берлин, депутатът Георги Кадиев и експрезидентът Георги Първанов.

Вчера пред централата на БСП социалисти се събраха на мирен протест срещу ръководството на столетницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови